Η 55χρονη Silvana Valentino-Locke από το Κεντ τρέφει πολύ μεγάλη αγάπη για τις γάτες. Πάρα πολύ μεγάλη. Τόσο που έχει αναλάβει τη φροντίδα 122 γατιών, εκ των οποίων τα 52 μένουν στο σπίτι της, με την ανοχή του συζύγου της Tony.

«Όποιος έρχεται στο σπίτι μου για να υιοθετήσει μια γάτα με ρωτά ‘είσαι παντρεμένη;’ Γιατί δεν πιστεύει πως υπάρχει άνθρωπος που θα ανεχόταν τόσες γάτες», εξομολογείται στην εφημερίδα Mirror. «Ευτυχώς ο Tony δουλεύει πολλές ώρες και δεν βλέπει πόσα πράγματα κάνω για να τις φροντίσω».

Το σπίτι του ζευγαριού άρχισε να μετατρέπεται σε καταφύγιο για γάτες πριν από περίπου 20 χρόνια και το 1998 έφτασε στο όριο της χ χωρητικότητάς του.

Σήμερα ζουν 52 γάτες με το ζευγάρι, ενώ 30 με 40 ζουν σε σπιτάκια στον κήπο τους. Η Silvana φροντίζει άλλες 30 αδέσποτες γάτες που περιφέρονται στη γειτονιά της.

Ο αριθμός 122 είναι βέβαια ελαφρώς «ρευστός» καθώς διαρκώς γεννιούνται γατάκια και γάτες υιοθετούνται. Η δουλειά και η προσπάθεια της Silvana είναι μεγάλη- και δαπανηρή καθώς έχει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ποσότητες τροφής αλλά και τη συχνότατη αλλαγή της άμμου.

Μάλιστα, για να τα βγάλει πέρα έχει προσλάβει και δύο «γατό- νταντάδες» που τη βοηθούν με τη φροντίδα των γατιών.

Ετησίως ξοδεύει για τις γάτες περισσότερα από 125.000 ευρώ. Το μισό ποσό της το δίνει ο άνδρας της και τα υπόλοιπα συγκεντρώνονται από δωρεές και εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων.

Μαζί με όλες τις άλλες υποχρεώσεις, η γυναίκα φροντίζει και για την καθημερινή καθαριότητα του σπιτιού της. Δύο φορές την ημέρα- και με βοήθεια άλλων- καθαρίζει το σπίτι τους από άκρη σε άκρη. «Μας παίρνει μιάμιση ώρα περίπου. Σκουπίζουμε και σφουγγαρίζουμε κάθε εκατοστό του πατώματος και καθαρίζουμε κάθε έπιπλο», περιγράφει η ίδια.

«Η δουλειά μου δεν σταματά ποτέ. Το τηλέφωνο χτυπά όλη την ώρα για γάτες που χρειάζονται προστασία και φροντίδα», εξηγεί.

gatseas7 gatseas6 gatseas5 gatseas4 gatseas3 gatseas2 ΓΑΤΕΣ