Την έναρξη της εβδομάδας Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο ανθοκομικής έκθεσης στην πλατεία Κοτζιά κήρυξαν σήμερα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πράσινου, Άγγελος Αντωνόπουλος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ανδρέας Βαρελάς και η πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ), Παναγιώτα Ψαράκη.

Ο Δήμος θέλει να ευαισθητοποιήσει τους δημότες, και ιδιαίτερα τους μαθητές, με ταυτόχρονες εκδηλώσεις και εθελοντική συμμετοχή και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες για μια πόλη με περισσότερο πράσινο, πιο φιλική στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Μετά τα εγκαίνια, ο αναπληρωτής καθηγητής Χημείας και Τεχνολογίας Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κ. Χασάπης, παρουσίασε μια καινοτόμο μέθοδο κομποστοποίησης για την παραγωγή λιπάσματος από οικιακά και κηπευτικά απορρίμματα, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από τα μουσικά σύνολα του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Περιβάλλοντος, στην πλατεία Κοτζιά θα υπάρχει και περίπτερο της υπηρεσίας Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, όπου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για θέματα σχετικά με την προστασία των κατοικίδιων ζώων και των αδέσποτων, καθώς και να υιοθετήσει αδέσποτα κουταβάκια, που θα βρίσκονται στο χώρο.