Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη συνέχιση της ρύπανσης του ποταμού Ευρώτα είναι οι κάτοικοι στη Σκάλα Λακωνίας. Με πρωτοβουλία του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης συνέλευση των κατοίκων, με θέμα τη ρύπανση του ποταμού Ευρώτα.

Η συνέλευση των πολιτών αποφάσισε την περεταίρω ενεργοποίηση και συντονισμό των προσπαθειών, για την ανάδειξη και λύση του προβλήματος της ρύπανσης του ποταμού. Στο πλαίσιο αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας, θα πραγματοποιήσει επαφές με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του υπουργείου Περιβάλλοντος και του υπουργείου Πολιτισμού.

Θα ερευνήσουν την δυνατότητα χρήσης νομικών μέσων για τον περιορισμό της δράσης όσων ρυπαίνουν το ποτάμι. Παράλληλα, προχωρούν στην συγκέντρωση υπογραφών των κατοίκων όλων των παραποτάμιων οικισμών και την προσεχή Δευτέρα θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη γέφυρα του Ευρώτα, στη Σκάλα, στις 16.00 το απόγευμα.