Η στιγμή που θα φτάσουν οι άνθρωποι στον Άρη φαίνεται πως πλησιάζει, με τη NASA να μας προσφέρει μία εικόνα για την οπτική των αστροναυτών, όταν φτάσουν σε τροχιά γύρω από τον Κόκκινο Πλανήτη.

Το Mars Odyssey orbiter κατέγραψε μία σειρά πανοραμικών φωτογραφιών από υψόμετρο 400 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη, περίπου όσο απέχει δηλαδή ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από τη Γη.

Η NASA σύρραψε και επεξεργάστηκε τις φωτογραφίες της επιφάνειας του Άρη κάτω από τα σύννεφα και τη σκόνη, προσφέροντας μία μοναδική θέα.

Η εικόνα βέβαια δεν είναι απλά για να θαυμάσουμε την απόκοσμη ομορφιά του Άρη, αλλά θα βοηθήσει τους επιστήμονες να συλλέξουν νέες πληροφορίες για την ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Η δημιουργία της εικόνας δεν ήταν απλή διαδικασία και μηχανικοί του JPL και της Lockheed Martin εργάστηκαν τρεις μήνες σε αυτήν. Η κάμερα THEMIS είναι ευαίσθητη στη θερμότητα και συνήθως είναι στραμμένη προς τα κάτω, εμποδίζοντας την ικανότητα να καταγράψει μία ευρύτερη σκοπιά της ατμόσφαιρας του Άρη. Χρησιμοποιείται για να καταγράφει πάγο, πετρώματα, άμμο και σκόνη και μετράει αλλαγές στη θερμοκρασία. Η χρήση της στην ατμόσφαιρα θα αποκαλύψει την τοποθεσία των νεφών πάγου σε σχέση με τα στρώματα σκόνης.