Την παράσταση κουκλοθεάτρου «Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών» παρουσιάζει στον χώρο της στα Πατήσια τις δύο επόμενες Κυριακές, 11 και 18 του μήνα, η ομάδα Ουτοπία.

Γραμμένο με την τρυφερή και σπιρτόζικη πένα του Γιάννη Ξανθούλη, το έργο είναι πάντα επίκαιρο καθώς σχολιάζει την εποχή μας και τις αξίες της με πολύ κέφι, τραγούδι, φαντασία και ιδιαίτερο χιούμορ.

Η Αλίκη, ένα έξυπνο κορίτσι από τον Πειραιά, βρίσκεται ολομόναχη στο βυθό, αφού βυθίστηκε το σαπιοκάραβο με το οποίο ταξίδευε. Μόνος φίλος και σύμμαχος της το Δελφίνι. Στην προσπάθειά της να κερδίσει την εύνοια των υπολοίπων ψαριών και πλασμάτων του βυθού αποφασίζει να τους διδάξει τις αξίες των ανθρώπων… Έτσι τους μιλά για το χρήμα.

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ

Και τότε αρχίζουν τα ευτράπελα. Τα ψάρια φτιάχνουν το δικό τους ψαρονόμισμα και αντιγράφουν όλες τις συνήθειες των ανθρώπων. Χωρίζουν τα ψάρια σε κατηγορίες: «Κάτω κάτω οι σαρδέλες και τα ψάρια τα φθηνά… Πάνω πάνω τα μπαρμπούνια…». Ώσπου αναγκάζεται η Αλίκη να τους μιλήσει και για μια άλλη αξία, την αγάπη….

Με πρωτότυπες κούκλες, ζωντανή μουσική και πολλά τραγούδια, η παράσταση προσκαλεί τα παιδιά στον υποβρύχιο κόσμο της Αλίκης, εκεί που ζουν τα «στολίδια της θάλασσας», ο «τρανός ψαρολαός». Στην αρχή και στο τέλος της παράστασης οι μικροί θεατές θα φτιάξουν μια δική τους κατασκευή, την οποία θα πάρουν μαζί τους.

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΨΑΡΙΩΝ

Πληροφορίες

Κυριακή 11 και την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Τιμή εισιτήριου: 6 ευρώ

Κρατήσεις θέσεων τηλ.: 210-2011719 και 6937038707 και mail [email protected] και [email protected]

Καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ουτοπία»

Αμπατιέλου 2α (μονοκατοικία) και Ηλία Ζερβού, Πατήσια

Σταθμός ΗΣΑΠ: Άγιος Ελευθέριος, Στάση Τρόλεϊ: Κλωναρίδου

aliki4