Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ποικίλες δραστηριότητες ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Από τις εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε το θέατρο σκιών στο κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς», οι δραστηριότητες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, καθώς και δύο ιδιαίτερα φεστιβάλ που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο.

Θέατρο σκιών και κινηματογραφικές προβολές στο κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»

Στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη), μικροί και μεγάλοι αυτό το σαββατοκύριακο θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν εντελώς δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και κινηματογραφικές προβολές.

Το Σάββατο στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης και η ανακύκλωση» από τον Θίασο Ηλία Καρελλά, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 20.00 θα προβληθεί η ιταλική κωμωδία «Δε θα συμπεθεριάσουμε ποτέ!». Το πρωί της Κυριακής (10/11) στις 11.00 θα προβληθεί η παιδική ταινία «Οι κότες το ‘σκασαν».

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας, συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων της Αττικής, και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους Έλληνες οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θεσμοθετήθηκε το 2009 και εορτάζεται κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων –μελών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή οινοτουριστικών δικτύων.

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανατομίας Εγκλήματος και Τρόμου (3rd Anatomy Crime & Horror International Film Festival), ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement», θα προβάλει στον κινηματογράφο Καλυψώ στην Καλλιθέα, μια γκάμα από τις καλύτερες πολυβραβευμένες ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους από 27 χώρες- Τρόμου, Αστυνομικές Θρίλερ και Επιστημονικής Φαντασίας σε Παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές και Πανελλαδικές πρεμιέρες. Οι ώρες των προβολών για το Σάββατο (09/11) και την Κυριακή (10/11) είναι στις 17.00 και 19.00.

4ο Φεστιβάλ Open Nights- Αιδώς

Το δια-καλλιτεχνικό φεστιβάλ Open Nights παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο BOOZE COOPERATIVA από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου, σε όλους τους χώρους του, με θέμα την Αιδώ.

Το φεστιβάλ βασίζεται σε μια ομαδική εικαστική και φωτογραφική έκθεση που διαρκεί όσο και το Φεστιβάλ, ενώ δημιουργεί συνεργασίες και παρουσιάζει παράλληλες εκδηλώσεις, ανοιχτές συζητήσεις µε διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα/σεμινάρια, θέτοντας τη βάση ενός ανοικτού διαλόγου των Τεχνών με τις Επιστήμες και την κοινωνία.

Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος επαγγελματίες καλλιτέχνες και ομάδες ανάλογων κατευθύνσεων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συνεργάζεται με άλλα φεστιβάλ και ανεξάρτητους θεσμούς. Οι δράσεις του Σαββατοκύριακου (9-10/11) θα διεξαχθούν στις 12.00-14.00 και 18.00-00.00.