Ποιος είπε ότι για να βγείτε έξω με την παρέα, να τσιμπήσετε νόστιμους μεζέδες και να περάσετε καλά πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη;

Ανακαλύψτε γευστικά στέκια στην πόλη με ποιότητα ταβέρνας, εξυπηρέτηση εστιατορίου και τιμές… street food και φάτε απεριόριστα ό,τι βάζει ο νους σας από 10 ευρώ το άτομο.

Ρακί Μεζέ

Το Ρακί Μεζέ, ένα από τα πλέον αγαπημένα μεζεδοπωλεία στην Καλλιθέα (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 334), διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα των πρώτων υλών, σερβίροντας ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που χαρακτηρίζουν όλα τα εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο.

Στη συνείδηση του κοινού έχει καθιερωθεί τόσο για τους γευστικούς μεζέδες του, όσο και για το Μενού της Παρέας, απ’ όπου παραγγέλνετε απεριόριστα όποια γευστική πρότασή του επιθυμείτε. Το Μενού της Παρέας περιλαμβάνει ποικιλία διαφορετικών γεύσεων από τον κατάλογο και κρασί ή ρακή, όλα σε απεριόριστη ποσότητα με μόλις 16,50 ευρώ/ άτομο!

New Great Wall

Σε απόσταση λίγων λεπτών από την στάση του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι (Βασιλίσσης Αμαλίας 1), το Σινικό Τοίχος αποτελεί σταθερή αξία για τους κατοίκους της περιοχής όταν πρόκειται για νόστιμο κινέζικο. Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου, καθώς και τα μεσημέρια της Κυριακής διαθέτει απεριόριστο μπουφέ με διάφορα πιάτα της κινέζικης κουζίνας –πάπια Πεκίνου, σούσι, νουντλς σε διάφορες εκδοχές, σπρινγκ ρολς κ.α. Η τιμή ανέρχεται στα 15 ευρώ/ άτομο.

Κορυδαλλός

Νεανικό μεζεδοπωλείο στον Κορυδαλλό (Πόντου 16, Πλατεία Αγίου Γεωργίου) που έχει γίνει γνωστό για το πολύ οικονομικό μενού και το τίμιο φαγητό που σερβίρει στους πελάτες του. Πιάτα της ελληνικής κουζίνας παρασκευασμένα με πολύ μεράκι γεμίζουν το τραπέζι ξανά και ξανά. Η τιμή ανέρχεται στα 10 ευρώ το άτομο. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι έχει ζωντανή μουσική.

Ψητός Μπακαλιάρος

Με value for money φιλοσοφία και μενού από 14 ευρώ το άτομο, ο Ψητός Μπακαλιάρος ασπάζεται τη φιλοσοφία της απεριόριστης κατανάλωσης, σερβίροντας πιάτα που μυρίζουν ιώδιο. Δοκιμάστε γαύρο, ψητή σαρδέλα και γλώσσα, τηγανητά γαριδάκια, σκορδαλιά. Διαθέτει καταστήματα σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Χαλάνδρι και Νέο Ηράκλειο. Στην τιμή περιλαμβάνεται απεριόριστη κατανάλωση σε φαγητό και ποτό.

Maracana Grill

Παραδοσιακή βραζιλιάνικη ταβέρνα στην Καλλιθέα (Κολοκοτρώνη 55) που μετρά 20 χρόνια παρουσίας στο χώρο. Πρόκειται για την πρώτη churrascaria στην Ελλάδα, εστιατόριο που εξειδικεύεται στο ψητό κρέας (churrasco) η οποία οφείλει την ονομασία της στο στάδιο Μαρακανά, το μεγαλύτερο γήπεδο σε ολόκληρο τον κόσμο που βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Με έθνικ περιβάλλον, τα χρώματα της Βραζιλίας να κυριαρχούν στον λιτό της χώρο και λάτιν μουσικές να «δένουν» ιδανικά όλο το σκηνικό.

Σερβίρει γενναίες μερίδες με value for money φιλοσοφία από παραδοσιακά πιάτα της χώρας –με βάση τους το ψητό κρέας– της Λατινικής Αμερικής. Διαθέτει δύο επιλογές σε μενού –μεγάλο (11 ευρώ/ άτομο) και μικρό (8,5 ευρώ/ άτομο)– με αμέτρητες επιλογές σε προτάσεις από τον μπουφέ καθώς και σούβλες από διαφορετικά κρέατα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την αυθεντική caipirinha με cachaca (βραζιλιάνικο ρούμι) σε ποτήρι ή κανάτα!

Κεφτές και δε φταις

Το Κεφτές και δε φταις συστήθηκε στο κοινό της Αθήνας από το κατάστημά του στη Νέα Σμύρνη, το οποίο βάζει… πλώρη για το Περιστέρι, όπου θα ανοίξει το προσεχές διάστημα, με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία που το αγάπησαν οι λάτρεις των κεφτέδων. Στην τιμή των 12 ευρώ το άτομο συμπεριλαμβάνεται και άφθονη κατανάλωση μπύρας.