Το Γκάζι μετά από αρκετό καιρό ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» της νυχτερινής ζωής της πόλης, προσελκύοντας και πάλι το ενδιαφέρον με νέες αφίξεις που θα συζητηθούν. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι σταθερές αξίες της περιοχής, που αποτελούν λόγο επίσκεψης πάντα. Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Συγκεντρώσαμε εφτά αγαπημένα στέκια που διατήρησαν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και κατάφεραν να καθιερωθούν στη συνείδηση του κοινού και μία πολύαναμενόμενη άφιξη, για να δώσουμε και πάλι ραντεβού… στο Γκάζι.

Prosopa

prosopaΤο ξεχωρίζουμε για την intellectuelle ατμόσφαιρα και το φιλικό περιβάλλον. Στο εστιατόριο Prosopa στο Ρουφ –αγαπημένο σημείο συνάντησης του θεατρόφιλου κοινού της πόλης– οι μυρωδιές από τις δημιουργίες της ελληνικής- μεσογειακής κουζίνας δια χειρός του ιδιοκτήτη και επιμελητή του μενού Γιάννη Γκούμα, κυριαρχούν στο χώρο. Μάθετε περισσότερα για το Prosopa εδώ.

Gazi College

gazi collegeΣταθερό σημείο αναφοράς για τους θαμώνες του Γκαζιού, το Gazi Gollege αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, γλυκό ή φαγητό σε ένα περιβάλλον που καταφέρνει να μας θυμίζει ακόμα τα μαθητικά μας χρόνια. Ο λόγος φυσικά για τη θεόρατη, εντυπωσιακή βιβλιοθήκη που δεσπόζει στο χώρο και αποτελεί σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Ενημερωθείτε για το Gazi College εδώ.

A Liar Man

AliarmanΖεστό νεανικό περιβάλλον, arty διάθεση, ευγενικό σέρβις και λογικές τιμές έχουν καθιερώσει τον… «ψεύτη» του Γκαζιού, σε μία από τις πιο σταθερές αξίες της περιοχής. Στο cafe-bar restaurant A Liar Man οι funky, soul, τζαζ, μπλουζ και ροκ ήχοι συμπεριλαμβάνονται στα ατού του μαγαζιού. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν η σοφιστικέ, πλέον, αυλή –πραγματική έκπληξη– του παλιού αθηναϊκού σπιτιού όπου στεγάζεται στο A Liar Man αποτελεί το must του Γκαζιού. Δείτε γιατί το A Liar Man θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο στέκι εδώ.

Bollywood

bollywoodΕναλλακτικό indian food bar το Bollywood, είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Κατάφερε να προσελκύσει εκατοντάδες πιστούς οπαδούς όχι μόνο των ινδικών γεύσεων αλλά και της έθνικ αισθητικής, τόσο με τον ικανοποιητικό κατάλογό του όσο και με τον μαγευτικό του χώρο, που παραπέμπει σε μια μίξη πολιτισμών. Πάρτε μια γεύση από Bollywood εδώ.

MoMix- Molecular Mixology Bar

momixΤο πρώτο bar στην Αθήνα που αξιοποιεί τις πρωτοποριακές μοριακές τεχνικές του bartending, προσφέροντας ξεχωριστή οπτική και γευστική απόλαυση στα cocktails. Eκείνο που σίγουρα θα σας καθηλώσει στο Momix είναι τα μοριακά cocktails, τα οποία θα γευτείτε σε κουταλάκια, σε πιάτα ή όπου χωρά ο νους σας. Μάθετε γιατί το Momix αποτελεί κατηγορία από μόνο του εδώ.

Gazarte

gazarteΈνας μοναδικός πολυχώρος Τέχνης, που διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα στέκια της περιοχής. Το Gazarte αποτελείται από stages για events, σινεμά, lounge bar, cafe, εστιατόριο και μια ταράτσα με υπέροχη θέα που το καλοκαίρι γίνεται περιζήτητη! Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το Gazarte.

Κανέλλα

kanellaΟινομαγειρείο στο Γκάζι, διάσημο στέκι καλλιτεχνών (ή μη) που λατρεύουν το σπιτικό φαγητό της μαμάς, το φωτεινό του περιβάλλον και τις προσιτές τιμές. Ο κατάλογος περιλαμβάνει ποικιλία πιάτων, όπως αρνάκι λεμονάτο, μακαρόνια με κιμά, σουτζουκάκια σμυρνέικα, λαδερά της μαμάς και κρεατικά σχάρας. Πάρτε μια δυνατή γεύση από… Κανέλλα εδώ. Coming soon

Palmitas

Το πρώτο pop up bar της Ελλάδας είναι γεγονός. Ο λόγος για το Palmitas, ένα πρωτότυπο concept της δημιουργικά ανήσυχης ομάδας του The Clumsies, που σας ταξιδεύει στη… Λατινική Αμερική, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον αριθμό 11 της Ιεράς Οδού. Το πρωτοποριακό project, αλλάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα θεματικές και τοποθεσία, θα προκαλεί τους επισκέπτες του να μυηθούν σε ένα απαράμιλλο σύμπαν μοναδικών εμπειριών και συγκινήσεων. Η cocktail list με τα δύο αποστάγματα αγαύης, mescal & tequila, να δίνουν έντονο το στίγμα τους, το Mexican Street Style menu του chef Γιάννη Λιάκου που αναδεικνύει τις κλασικές γεύσεις και συστήνει στο κοινό εξελιγμένες προτάσεις μεξικάνικης κουζίνας, καθώς και οι live μουσικές αλλά και τα dj sets με ήχους από τη Λατινική Αμερική συνωμοτούν σε ένα νοητό ταξίδι στο Μεξικό. Ο χώρος του άκρως εντυπωσιακός (μόνο η συγκλονιστική θέα της Ακρόπολης θα θυμίζει «Ελλάδα») φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Nine Design.

  • Ανακαλύψτε περισσότερα στέκια στο Γκάζι στο greekguide.com