Ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν και ο Μπγιόρν Ουλβέους των ABBA κάθισαν σε έναν καναπέ και έφτιαξαν ένα χριστουγεννιάτικο βίντεο. Στο βίντεο, που ανάστησε στο Instagram ο βρετανός ηθοποιός, πλέκει με τον σουηδό μουσικό [και έναν εκ των τεσσάρων ΑΒΒΑ] χριστουγεννιάτικα πουλόβερ σε ένα δωμάτιο όπου όλα θυμίζουν… ΑΒΒΑ και ολίγο από δεκαετία του ’70.

Καθώς η κάμερα απομακρύνεται σταδιακά από τους δυο πρωταγωνιστές, το δίδυμο φαίνεται να κάθεται κάτω από ένα τεράστιο φωτεινό πίνακα των ABBA. «Καλά Χριστούγεννα από τους ABBA και τον Ίαν ΜακΚέλεν» γράφει στο τέλος το βίντεο με νόημα και… κλείνοντάς μας το μάτι.

Ο ΜακΚέλεν έγραψε στη λεζάντα του κλιπ πως αυτό είναι «Το πιο συναρπαστικό βουβό κλιπ που θα δείτε αυτή τη σεζόν», ενώ άμεση ήταν η απάντηση του ηθοποιού Πιρς Μπρόσναν, ο οποίος σχολίασε πως «αυτό το βίντεο με κάνει να γελάω».

Το βίντεο ακολουθεί την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των ABBA, «Voyage», το πρώτο νέο υλικό που κυκλοφόρησε το συγκρότημα εδώ και 40 χρόνια.

Το άλμπουμ έφτασε στο Νο 1 στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου νωρίτερα αυτό το μήνα και έγινε το πιο γρήγορο σε πωλήσεις του 2021, με πάνω από 204.000 πωλήσεις.

Το πολυαναμενόμενο come back ενός από τα πιο εμβληματικά γκρουπ της ποπ σκηνής συνέβη πριν περίπου ένα μήνα με το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος να περιλαμβάνει 10 νέα τραγούδια.

Το νέο τους project, εκτός της κυκλοφορίας νέων τραγουδιών περιλαμβάνει και μια συναυλία που θα γίνει τον επόμενο χρόνο και θα είναι … ψηφιακή.

Ο Μπγιορν Ούλβιους δήλωσε «η σκέψη μας ήταν να ψηφιοποιήσουμε τους εαυτούς μας».

«Και δεν θέλαμε να γίνει αυτού αφού θα πεθάνουμε» συμπλήρωσε ο Μπένι Άντερσον, έτερο μέλος του συγκροτήματος.

Για την παραγωγή της συναυλίας τα μέλη του συγκροτήματος φόρεσαν ειδικές στολές εξοπλισμένες με αισθητήρες, ανέβηκαν πάνω σε μια σκηνή με 160 κάμερες και άλλους τόσους ειδικούς της τεχνολογίας και παρουσίασαν όλα τα τραγούδια ένα προς ένα.

Το σουηδικό συγκρότημα γνώρισε τεράστια φήμη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 1974 με το «Waterloo»

Oι ABBA υπήρξαν ένα από τα διασημότερα ντισκο-ποπ συγκροτήματα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, εχοντας πουλήσει 400 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

Διαλύθηκαν το 1982 με τα τέσσερα μέλη του να ακολουθούν σόλο καριέρα.