«Είμαι κάτοχος 850 βινυλίων και CD διαφορετικών εκδόσεων κυκλοφοριών του συγκροτήματος. Επιπλέον έχω περίπου 2,000 – 3,000 αναμνηστικά της μπάντας από όλο τον κόσμο». Αυτή είναι η τεράστια συλλογή πραγμάτων ενός Καναδού φαν των Metallica η οποία μάλιστα ανάγκασε τους ίδιους τους heavy metallers να του αφιερώσουν ένα τρίλεπτο βίντεο.

Ο ίδιος ο συλλέκτης αναφέρει πως «ξεκίνησα να συλλέγω υλικό των Metallica από μικρή ηλικία. Ο ξάδερφός μου μια μέρα μου έφερε μια κόπια του “Black Album” σε κασέτα. Βρήκα τόσο ενδιαφέρουσα τη μουσική που ξεκίνησα να μαζεύω κασέτες και singles της μπάντας».

Και προσθέτει: «Κάποια στιγμή έκανα part-time δουλειές για να μπορώ να βρίσκω κομμάτια για τη συλλογή μου».

Το ίντερνετ και οι δυνατότητες που προσφέρει έχει λύσει πλέον τα χέρια του Καναδού. «Αφού έκανα έναν λογαριασμό στο eBay άρχισα να ψάχνω κάθε single και κάθε πιθανή κυκλοφορία από οποιαδήποτε χώρα».

Για τον ίδιο ωστόσο πάντοτε η κασέτα του «Black Album» θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του: «Έχω περίπου 10,000 δίσκους στο σπίτι, από διαφορετικά είδη μουσικής. Χωρίς όμως αυτή την κασέτα το ταξίδι αυτό δε θα είχε ξεκινήσει ποτέ».