Με τον αέρα των Καννών και τον Χρυσό Φοίνικα στο χέρι, ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν Χο είχε εμφανιστεί τον Δεκέμβριο στο «The tonight show» του Τζίμι Φάλον, όπου είχε μιλήσει- λίγο- για την ταινία του αλλά και για το παρατεταμένο χειροκρότημα των οκτώ λεπτών στην τελετή απονομής.

Δύο μήνες μετά, ο Νοτιοκορεάτης έμελλε να γίνει το πρόσωπο της βραδιάς των Όσκαρ και να δει την ταινία του «Parasite» να γίνεται η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που βραβεύεται με Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Μιλώντας στον Τζίμι Φάλον, ο 50χρονος σκηνοθέτης είχε πει πως η ταινία του «είναι μια ιστορία για μία οικογένεια, ο γιος μπαίνει σε ένα σπίτι πλουσίων ως δάσκαλος και η ιστορία ξετυλίγεται από εκεί». «Είναι μια αστεία και τρομακτική ταινία» είχε πει.

Σχολιάζοντας το οκτάλεπτο χειροκρότημα που έλαβε στην τελετή απονομής του Χρυσού Φοίνικα, ο Μπονγκ είχε εξηγήσει: «Ήταν πολύ αργά, σχεδόν μεσάνυχτα. Οι ηθοποιοί κι εγώ πεινούσαμε πολύ, λέγαμε ο ένας στον άλλο “πεινάμε τόσο πολύ”. Αλλά το χειροκρότημα δεν σταματούσε… Γι’ αυτό είπα “Ας πάμε σπίτι”».