Ο Χοακίν Φοίνιξ κατάφερε να κάνει, κινηματογραφόφιλους και μη, να συζητούν για μία μοναδική ερμηνεία στον Τζόκερ, που του χάρισε τελικά το πολυπόθητο Όσκαρ.

Ο σταρ του Χόλιγουντ αναγκάστηκε να χάσει 22 κιλά για να υποδυθεί τον Arthur Fleck, ένα αδύναμο, ψυχικά άρρωστο κλόουν, που γίνεται διάσημος μέσα από μία πράξη βίας στη Νέα Υόρκη του 1980.

Ο ηθοποιός, ανεβαίνοντας να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο, «πάντρεψε» στην ομιλία του το προσωπικό στοιχείο με το συλλογικό, με τη φωνή του σε αρκετά σημεία να σπάει. Μίλησε για τον χαρακτήρα του, τη σημασία της συγχώρεσης, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον πλανήτη, καθώς διακρίνεται για τις συχνές ακτιβιστικές του δράσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

«Νομίζω όμως ότι το μεγαλύτερο δώρο είναι ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να έχουμε φωνή, όταν πολλοί γύρω μας δεν έχουν. Είτε μιλάμε για γυναικεία θέματα, για ρατσισμό, για την οικολογία, στην ουσία μιλάμε για τον αγώνα απέναντι στην αδικία. Και υπάρχει αδικία σε αυτόν τον κόσμο. Έχουμε αποσυνδεθεί από τη φύση. Είμαστε εγωκεντρικοί – δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. Αν είχαμε την αγάπη ως οδηγό, θα βρίσκαμε το σύστημα που θα μας επέτρεπε να επιβιώσουμε. Έχω υπάρξει κωλόπαιδο. Και εσείς μου δώσατε μία δεύτερη ευκαιρία. Για αυτό πρέπει να βοηθάμε όλοι ο ένας τον άλλον. Να συγχωρούμε, να δίνουμε ευκαιρίες στον άλλον να μεγαλώσει» Ο Χοακίν Φοίνιξ, ανεβαίνοντας να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, έβγαλε μια αρκετά συγκινητική ομιλία, με τη φωνή του σε αρκετά σημεία να «σπάει» από την ένταση της στιγμής. #oscars2020 #academyawards #oscars #oscarawards #oscarnominee #joaquinphoenix #hollywood #celebrities

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Newsbeast.gr (@newsbeast.gr) στις

«Δεν νιώθω ανώτερος από κανένα. Μοιραζόμαστε την αγάπη για το σινεμά και δεν ξέρω τι θα είχα απογίνει χωρίς αυτό. Νομίζω όμως ότι το μεγαλύτερο δώρο είναι ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να έχουμε φωνή όταν πολλοί γύρω μας δεν έχουν. Είτε μιλάμε για γυναικεία θέματα, για ρατσισμό, για την οικολογία στην ουσία μιλάμε για τον αγώνα απέναντι στην αδικία. Και υπάρχει αδικία σε αυτό τον κόσμο. Έχουμε αποσυνδεθεί από τη φύση. Είμαστε εγωκεντρικοί – δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος» είπε ο Χοακίν Φοίνιξ.

Και πρόσθεσε: «Νιώθουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να παίρνουμε το γάλα μιας αγελάδας και να το βάζουμε στον καφέ μας. Και μετά της κλέβουμε και το μοσχαράκι της. Αν είχαμε την αγάπη ως οδηγό θα βρίσκαμε το σύστημα που θα μας επέτρεπε να επιβιώσουμε. Έχω υπάρξει κωλόπαιδο. Και εσείς μου δώσατε μία δεύτερη ευκαιρία. Για αυτό πρέπει να βοηθάμε όλοι ο ένας τον άλλον. Να συγχωρούμε, να δίνουμε ευκαιρίες στον άλλον να μεγαλώσει».

Με δάκρυα στα μάτια αφιέρωσε το Όσκαρ στον αδερφό του Ρίβερ Φοίνιξ, που πέθανε το 1993 σε ηλικία 23 ετών από καρδιακή ανακοπή ύστερα από υπερβολική δόση ναρκωτικών, στο νυχτερινό κέντρο του Johnny Depp, Viper Room.

«Όταν ήταν 17 ετών, ο αδερφός μου έγραψε αυτόν τον στίχο “τρέχα προς τη σωτηρία με αγάπη και η εσωτερική ειρήνη θα ακολουθήσει» είπε ο Χοακίν.

Δείτε φωτογραφίες: