Η περιοδεία του Μπομπ Ντίλαν «Rolling Thunder Revue» θα βρεθεί στο επίκεντρο του νέου ντοκιμαντέρ για το Netflix που σκηνοθετεί ο Μάρτιν Σκορσέζε για τον θρυλικό τραγουδοποιό.

Το ντοκιμαντέρ «Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story» θα ακολουθεί τα ίχνη και τους σταθμούς της περιοδείας του 1975-1976, στην οποία ο Ντίλαν είχε συγκεντρώσει «dream team» μουσικών, ηθοποιών και συγγραφέων, μεταξύ άλλων Τζόαν Μπαέζ, Τ-Μπόουν Μπερνέτ, Πάτι Σμιθ, Μικ Ρόνσον, Ντένις Χόπερ, Μπέτι Μίντλερ, Σαμ Σέπαρντ, Άλεν Γκίνσμπεργκ. Περιλαμβάνει όμως και συνεντεύξεις on camera με τον Ντίλαν.

Το Netflix, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο το Variety, περιγράφει το κινηματογραφικό έργο ως «εν μέρει ντοκιμαντέρ, εν μέρει συναυλιακή ταινία, εν μέρει πυρετώδες όνειρο» χωρίς να ανακοινώνει ημερομηνία προβολής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάρτιν Σκορσέζε δημιουργεί ταινία με βάση υλικό του θρυλικού τραγουδιστή-τραγουδοποιού. Έχει σκηνοθετήσει το «No Direction Home», που αναλύει λεπτομερώς την εξέλιξη του Ντίλαν μεταξύ 1961 και 1966, από τραγουδιστή της folk σε τραγουδιστή διαμαρτυρίας, «στη φωνή μιας γενιάς» και σε rock star. Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με βραβείο Grammy το 2005.