Τα μυθιστορήματα του συγγραφέα που κυκλοφορούν αποκλειστικά από τις εκδόσεις Μίνωας έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο αντίτυπα στη Γαλλία και έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες.

ΠΙΕΡ ΛΕΜΕΤΡ
Πιερ Λεμέτρ
Έχει καταξιωθεί στο αστυνομικό μυθιστόρημα και θεωρείται δεξιοτέχνης του νουάρ, της καταιγιστικής πλοκής και των ανατροπών. Ο συγγραφέας έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις (Prix du Premier Roman du Festival de Cognac, Prix Le Point du Polar Européen, Prix des Lecteurs Policier du Livre de Poche), καθώς και το βραβείο Goncourt – την υψηλότερη διάκριση στη Γαλλία για το μυθιστόρημα «Καλή αντάμωση εκεί ψηλά» (Μίνωας, 2014).

Βραβευμένα αστυνομικά μυθιστορήματα

ΠΙΕΡ ΛΕΜΕΤΡ
CWA International Dagger 2015 – CWA International Dagger 2013
Κλιμακούμενη ένταση, αινιγματική ατμόσφαιρα, αγωνία και ανατροπές σε δύο εκπληκτικά αστυνομικά μυθιστορήματα με ήρωα τον αστυνόμο Βεροβέν. Το βίντεο για το μυθιστόρημα Αλέξ:

Τρεις μέρες, μια ζωή

ΠΙΕΡ ΛΕΜΕΤΡ Μια μικρή επαρχιακή πόλη της Γαλλίας συνταράσσεται από την εξαφάνιση ενός εξάχρονου αγοριού. Οι κάτοικοι τρομαγμένοι ζουν στον ρυθμό της έρευνας: άγχος, αστυνομία, δημοσιογράφοι, μάρτυρες, υποψίες, φήμες, παράξενες θεωρίες. Κάτω από την επιφάνεια της επίπλαστης ηρεμίας αναδύονται κρυμμένα μυστικά, ενώ καθώς ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον πιθανό δράστη συμβαίνει κάτι απρόβλεπτο, ένα γεγονός πρωτοφανών διαστάσεων που ανατρέπει όλα τα δεδομένα…

Καλή αντάμωση εκεί ψηλά –  Βραβείο Goncourt 2013

«Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα όπως αυτά που έγραφε ο Αλέξανδρος Δουμάς». ΠΙΕΡ ΛΕΜΕΤΡ Με τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δύο στρατιώτες επιστρέφουν από τα χαρακώματα φέροντας σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα. Θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σε μια Γαλλία που ξέρει να δοξάζει τους νεκρούς της, δεν μπορεί όμως να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή σε αυτούς που της χάρισαν τη νίκη. Με αμείωτο σασπένς και αστυνομική πλοκή ο συγγραφέας συνθέτει τη μεγάλη τραγωδία εκείνης της χαμένης γενιάς. Το τρέιλερ της ταινίας που έχει βασιστεί στο βιβλίο σε σκηνοθεσία Albert Dupontel με τους  Albert Dupontel, Laurent Lafitte, Nahuel Perez, Biscayart Novembre:

Έγραψαν για τον συγγραφέα: «Ο Πιερ Λεμέτρ ανήκει πλέον στους πιο σημαντικούς σύγχρονους Γάλλους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Το στιλ της γραφής του ποικίλλει από βιβλίο σε βιβλίο, σε όλα διακρίνει κανείς ποιητικότητα, φιλοσοφική διάθεση και λεπτό χιούμορ». ΤΟ ΒΗΜΑ «Εκείνο που αναδύεται στο έργο του Λεμέτρ ακόμα και στις πιο τραγελαφικές ή βίαιες σκηνές δεν είναι η μισανθρωπία, αλλά η βαθιά του πίστη στις ηθικές δυνατότητες του ανθρώπου, στον αλτρουισμό, στην αλληλεγγύη». Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Πληροφορίες minoas.gr facebook minoaseditions   instagram minoasbooks