Η δολοφονία μίας 17χρονης το 1994 σοκάρει μια μικρή πόλη της βορειοδυτικής Αυστραλίας. 25 χρόνια αργότερα και λόγω μίας χρονοκάψουλας η υπόθεση έρχεται ξανά στην επιφάνεια. Η σειρά Black Snow «πατά» σε δύο χρονικές βασικές και αναλύτει το ταξίδι ενός αστυνομικού από το Μπρισμπέιν που βασανίζεται από τα δικά του προβλήματα.

Με την αφήγηση να μεταφέρεται από το τότε στο τώρα, με τους χαρακτήρες να παρουσιαζονται εις διπλούν τόσο όσον αφορά στο ηλικιακό κομμάτι (τελειόφοιτοι και ώριμοι 40άρηδες) όσο και σε εκείνο της εξέλιξης της ζωής τους (κάποιοι τα κατάφεραν, κάποιοι άλλοι απέτυχαν πλήρως), το Black Snow «πατά» σε δύο χρονικές βάσεις.

Σε αντίθεση με τους γρήγορους, ενίοτε καταιγιστικούς ρυθμούς που συναντούμε σε αντίστοιχες σειρές αμερικανικής προέλευσης, εδώ το τέμπο, όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr θυμίζει περισσότερο βορειοευρωπαϊκή σειρά.

Επιπλέον, σε ακόμη μία ομοιότητα με το Nordic Noir, έτσι και εδώ το περιβάλλον (στην προκειμένη περίπτωση αυτό της παρακμιακής πόλης) εντάσσεται στην δραματουργική αφήγηση.

Το μυστήριο διατηρείται έως το τελευταίο επεισόδιο χάρη στο καλοδουλεμένο σενάριο από το οποίο δεν απουσιάζουν και οι νύξεις κοινωνικο-πολιτικού επιπέδου (η ιστορία της εκμετάλλευσης των αυτοχθόνων από τους λευκούς αποίκους).

Όπως στο The Tourist ή στο Pine Gap οι δημιουργοί από την μακρινή Ωκεανία αποδεικνύουν πως δεν υστερούν σε έμπνευση και ιδέες, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το 2ος Κύκλος που θα δώσει εξηγήσεις στο παρελθόν του πρωταγωνιστή.

Η σειρά στην χώρα μας είναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV.