Η θεατρική επιστροφή του Γιώργου Κιμούλη είναι γεγονός. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα βρεθεί ξανά στο θεατρικό σανίδι, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της συνάδελφού του, Ζέτας Δούκα πως δέχθηκε κακοποιητική συμπεριφορά από εκείνον κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνεργασίας τους.

Ο Γιώργος Κιμούλης ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι με την «Συνάντηση» το οποίο θα παρουσιάσει αρχικά στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Το έργο «Η Συνάντηση» του Αμερικάνου συγγραφέα Stephen Belber «ανεβαίνει» από τις 8 Δεκεμβρίου στο θέατρο Αμαλία της Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία του ιδίου με τους ηθοποιούς Άννα Μονογιού και Στάθη Παναγιωτίδη να βρίσκονται στο πλευρό του στην σκηνή.

Μετά τη Θεσσαλονίκη το έργο θα «ανέβει» στην Αθήνα στο θέατρο Βικτώρα κάτι το οποίο γνωστοποίησε μέσω των social media και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Γιώργος Χριστοδούλου.

Mετά από Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Κιμούλης στο Θέατρο Βικτώρια παρουσιάζοντας το έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Στίβεν Μπέλμπερ, «Η Συνάντηση» υπογράφοντας και τη σκηνοθεσία.

Posted by Giorgos Christodoulou on Thursday, November 3, 2022

Το έργο

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η «συνέντευξη» αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.

Η πρεμιέρα του έργου έγινε στη Νέα Υόρκη το 2004 με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams, ενώ το 2014 o Stephen Belber σκηνοθέτησε το έργο για τον κινηματογράφο με τους Patrick Stewart, Carka Gugino και Matthew Lillard.

H «Συνάντηση» είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: «Το παρελθόν είναι πρόλογος».