Ο καιρός μας δείχνει το «καλό» του πρόσωπο και μας δίνει ακόμα λίγες ευκαιρίες για γευστικές εξόδους με καλοκαιρινή αύρα. Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και ουζερί δίπλα -ή και πάνω- στη θάλασσα θα παρατείνουν λίγο ακόμη το καλοκαίρι -έστω και αν είναι μόνο στις καρδιές μας!

Ο Φόρος

Ψαροταβερνα Ο Φόρος

Στην ψαροταβέρνα Φόρος στην τοποθεσία Θορικό, μετά το Λαύριο, θα ευχαριστηθείτε μαστόρικα ψημένο φρέσκο ψάρι. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τα άψογα τηγανισμένα καλαμαράκια, τη γαριδομακαρονάδα, το κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι και τα μύδια με σως μουστάρδας, ενώ η βελούδινη ψαρόσουπα του εíναι απόλαυση. Με καθαρό ουρανό, η θέα φτάνει μέχρι και τη Μακρόνησο.

Ξυπόλητος

Ξυπόλητος ψαροταβέρνα

Ακριβώς πάνω στην αμμουδιά, στη Λούτσα, ο Ξυπόλητος (25ης Μαρτίου Αγιος Νικόλας) αποτελεί σταθερή αξία για τους γνώστες της περιοχής. Ό,τι βάλει ο νους σας σε μικρά ψαράκια και θαλασσινά, θα το απολαύσετε λίγα μόλις βήματα από το σημείο που σκάει το κύμα.

Συρτάκι

Ταβέρνα Συρτάκι

Ένα χιλιόμετρο μετά τη διασταύρωση που οδηγεί στο ναό του Ποσειδώνα, βρίσκεται το Συρτάκι (69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου), μια οικογενειακή ψαροταβέρνα που μετράει 50 χρόνια λειτουργίας. Εδώ θα βρείτε πάντα καλό και φρέσκο ψάρι, αλλά και νόστιμα πρώτα πιάτα φτιαγμένα με μεράκι, τα οποία θα απολαύσετε σε τραπέζια που αγναντεύουν τη θάλασσα. Από τα καλύτερα του πιάτα το κρασάτο χταπόδι, τα μύδια με σαφράν και το ριζότο με μελάνι σουπιάς. Δοκιμάστε και τις σπιτικές πίτες τους.

Απέραντο Γαλάζιο

Το απέραντο γαλάζιο

Ακριβώς πάνω στο κύμα στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας, το Απέραντο Γαλάζιο προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του: απέραντη θέα στα νερά του Σαρωνικού. Με τραπεζάκια στην ακρογιαλιά, σερβίρει πληθώρα ουζομεζέδων για τους μερακλήδες που θα το προτιμήσουν. Δοκιμάστε ψητή σαρδέλα, γαύρο μαρινάτο, γαριδάκι συμιακό και γαρίδες σαγανάκι.

Φύκι Φύκι

Ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.

Ημεροβίγλι

Φημισμένη ψαροταβέρνα- ουζερί στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, το Ημεροβίγλι στην Ακτή Θεμιστοκλέους (νο 56), φέρνει νησιώτικες εικόνες στην πόλη του Πειραιά. Με απεριόριστη θέα στα νερά του Σαρωνικού και σε ένα περιβάλλον με άκρως νησιώτικη διάθεση, αποτελεί μια προσιτή και καθιερωμένη εδώ και 16 και πλέον χρόνια επιλογή για ψαροφαγία, με ποικίλες γευστικές προτάσεις.

Ολόφρεσκα ντόπια ψάρια από τοπικούς ψαράδες, πληθώρα θαλασσινών μεζέδων και ορεκτικών παρελαύνουν στο τραπέζι σας. Οι επιλογές σας συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις ετικέτες της ενημερωμένης λίστας κρασιών, ούζο, τσίπουρο ή την αυθεντική ρακή Κρήτης.