Με summer look διάθεση και απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα της Μυκόνου μέσα από ένα σκάφος αραγμένο στο νησί των ανέμων ο Ηλίας Ψινάκης επιβεβαίωσε πως η παρουσία του στα live του X-Factor θα είναι μόνιμη.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram ο Ηλίας Ψινάκης αποκάλυψε με το δικό του μοναδικό στυλ και το βιτριολικό του χιούμορ πως πλέον οι διακοπές του γίνονται μεσοβδόμαδα γιατί τα Σαββατοκύριακα έχει τα live του μουσικού show.

«Τα weekend’s μου πλέον έχουν συρρικνωθεί λόγω X Factor γ… ώ την τύχη μου…» έγραψε με πολύ χιούμορ ως λεζάντα στην ανάρτησή του.

Στο βιντεάκι δε, που ανέβασε του κάνουν ερωτήσεις και ομολογεί ότι πλέον κάνει αποδράσεις μέσα στην εβδομάδα διότι πρέπει να παρίσταται στο μουσικό σόου.

«Τέλεια είναι εδώ! Sunset, Μύκονος… Ήρθα εδώ για πολύ λίγο γιατί Κυριακή έχω το live. Το Σάββατο τραγουδάει ο Μάστορας σε ένα πάρτι, θα πάω να τον δω και θα γυρίσουμε μαζί για το live».

Ο Ηλίας Ψινάκης ήταν την Κυριακή 22 Μαΐου ο πέμπτος κριτής στο πρώτο live του μουσικού τάλεντ σόου. Η πραγματική αποστολή του στο X Factor ήταν να δώσει ασυλίες σε δύο από τους διαγωνιζόμενους τραγουδιστές, με τον ίδιο να επιλέγει τον Άγγελο Αρχανιωτάκη από την ομάδα της Μαρίζας Ρίζου δείχνοντας την έξοδο στους «Case Zero» και τον Borek από την ομάδα του Χρήστου Μάστορα με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η Αριστέα Αλεξανδράκη.

Κατάφερε, ωστόσο, να γίνει ο πρωταγωνιστής του σόου, βάζοντας «φωτιά» στην κριτική επιτροπή, στη ροή του live, αλλά και στο Twitter, με την παρουσία του να έχει όλα όσα περίμενε κανείς από εκείνον. Η πρώτη του ατάκα ως παλιός κριτής σε talent shows ήταν στον παρουσιαστή Ανδρέα Γεωργίου, τον οποίο είχε γνωρίσει ως συμμετέχοντα του Dream Show: «Το περίμενες ποτέ ότι από το Dream Show που βγήκες πρώτος, θα με παρουσίαζες;».

Επόμενος «στόχος» του Ηλία Ψινάκη ήταν η γυναίκα κριτής του X Factor, Μαρίζα Ρίζου, καθώς ήταν αυτή που επιχείρησε να του βάλει όρια λέγοντας του ότι δεν θα διχάσει την κριτική επιτροπή. Όταν, δε, η Μαρίζα Ρίζου είπε προς τον Ηλία Ψινάκη «δεν θα κάνετε μαζί μου νούμερα τώρα με κιτρινίλα. Θα είμαστε πάρα πολύ αγαπημένοι», εκείνος της απάντησε «νούμερα θα κάνω όποτε θέλω εγώ. Και μην είστε ξινέγκλο. Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ».

Τρίτος στόχος του Ηλία Ψινάκη στο X Factor ο Ηλίας Μπόγδανος και η στυλιστική του επιλογή: «Χάλια, χάλια, πήγαινε βγάλτο, βάλε μακρύ και ξαναέλα» του είπε για το σορτσάκι που φορούσε.

«Εσείς πριν κάποια χρόνια είχατε βάλει στον καλλιτέχνη σας φούστα, σας πείραξε η βερμούδα;», αναρωτήθηκε ο Ηλίας Μπόγδανος και ο Ηλίας Ψινάκης δεν πτοήθηκε καθόλου. «Ναι, τη φούστα όμως την είχε ράψει ο Βαλεντίνο αγάπη μου, δεν το πήρε το σορτς από την Ερμού», απάντησε ο μάνατζερ.

Τον σκοπό του και τον ρόλο του τον έφερε εις πέρας και με το παραπάνω, απαιτήθηκε η μόνιμη παρουσία του στα live του σόου και η απαίτηση έγινε πραγματικότητα.

Έχει, άλλωστε, πιστούς θαυμαστές που τον παρακολουθούν ανελλιπώς στο YouTube, όπου το Γηροκομείο που παρουσιάζει σημειώνει χιλιάδες views με κάθε νέο του επεισόδιο. Από εκεί άλλωστε, προέκυψε και η παρουσία του στο X- Factor, αφού τελευταίος του καλεσμένος ήταν (και) ο Χρήστος Μάστορας.