Αν σας έχει λείψει μία έξοδος σε ένα καλό εστιατόριο ή αν γενικότερα με την παρούσα κατάσταση έχετε να βγείτε έξω αρκετό καιρό και θέλετε να δειπνήσετε κάπου όμορφα, τα εστιατόρια που ακολουθούν από την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο πληρούν όλες τις προδιαγραφές για μια γευστική έξοδο που θα σας μείνει αξέχαστη.

Drakoulis Dry & Raw

Το δεύτερο εστιατόριο Drakoulis Dry & Raw άνοιξε στην Κηφισιά, στον αριθμό 1 της Πεντέλης, και φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κρέατος. Σκούροι τόνοι στην αισθητική του χώρου, μια μεγάλη μπάρα από μάρμαρο και πολυτελή υφάσματα στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του. Φυσικά, τις εντυπώσεις κλέβουν τα πιάτα με τα καλύτερα κρέατα από διάφορα σημεία του κόσμου αλλά και η ενημερωμένη οινική λίστα, η οποία περιλαμβάνει και σπάνιες ετικέτες. Στα συν και τα signature cocktails.

Delta

Το εστιατόριο Delta προστέθηκε στο δυναμικό του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Ιούλιο και φιλοξενείται στον πέμπτο όροφο στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στην κουζίνα του συναντώνται δύο Έλληνες διακεκριμένοι σεφ με θητεία σε μισελενάτα εστιατόρια του εξωτερικού: ο Θάνος Φέσκος -με παρουσία στο Geranium, το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2021- και ο Γιώργος Παπαζαχαρίας. Μαζί έχουν δημιουργήσει τρία διαφορετικά μενού βασισμένα και στο τρίπτυχο της φιλοσοφίας του Delta, που δεν είναι άλλο από το βιωσιμότητα, γαστρονομία, πολιτισμός. Τις εντυπώσεις στο χώρο κλέβουν οι κρεμαστοί κήποι στο ταβάνι, μια έμπνευση του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Στέλιου Κόη.

Cookoovaya

Μια A-Team διάσημων σεφ δημιούργησε την Cookoovaya (Χατζηγιάννη Μέξη 2) στην περιοχή του Χίλτον, στο κέντρο της Αθήνας. Ένα εστιατόριο με σκοπό να αναδείξει την κλασική ελληνική κουζίνα στην πιο μοντέρνα και δημιουργική εκδοχή της. Νόστιμο φαγητό, φτιαγμένο με τη γνώση, το πάθος και τις εμπειρίες των σεφ, με το μενού να αλλάζει όσο αλλάζει η εποχή, όσο εξελίσσεται η κουζίνα.

Kuzina

Χώρος υψηλής αισθητικής στο Θησείο (Αδριανού 9) –με θέα στην Ακρόπολη και μπροστά ακριβώς από το ναό του Ηφαίστου– με ανάλογης ποιότητας φαγητό. Οι μοντέρνες ελληνικές, γευστικές προτάσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε έναν κατάλογο που είναι εμπλουτισμένος με πιάτα παρασκευασμένα από τα πιο αγνά υλικά της χώρας, παρουσιασμένα με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τη δημιουργική ματιά του σεφ η ισορροπία μεταξύ παράδοσης και γαστρονομικής ευρηματικότητας επιτυγχάνεται αβίαστα στο μέγιστο βαθμό.

Lollo’s Atene

Η πιο διάσημη πίτσα της Αντιπάρου (και των Κυκλάδων γενικότερα) τώρα δίνει το παρών και στην Αθήνα, με το ιταλικό εστιατόριο Lollo’s Atene (Εθνικής Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι) να έχει προστεθεί στο δυναμικό του Χαλανδρίου. Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο της δεκαετίας του ’50 και σερβίρει την πιο απολαυστική, ιταλική πίτσα στην πόλη. Μια επιλογή ανάμεσα σε 40, περίπου, «pinse» όπως τις αποκαλούν (το ρήμα pinsere στα ιταλικά σημαίνει πιέζω), σε οβάλ σχήμα και με λεπτή, τραγανή ζύμη, αποτελεί το σημείο αναφοράς του καταλόγου του.