Η συνέχεια της εξαιρετικής σειράς τρόμου του Netflix, The Haunting of Hill House κυκλοφόρησε στο Netflix αλλά σαν μια άλλη ξεχωριστή σειρά και όχι σαν δεύτερη σεζόν.

Η αναμονή ήταν μεγάλη και όσοι αγαπήσαμε την πρώτη σίγουρα περιμέναμε με μεγάλη αγωνία και τη δεύτερη σεζόν.

Η συνέχεια, που ονομάστηκε The Haunting of Bly Manor (Οι Δαίμονες της ‘Έπαυλης Μπλάι), όπως μας ενημερώνει το Lordoftheseries.gr αφορά και πάλι σ’ ένα σπίτι γεμάτο φαντάσματα και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τρομερή θλίψη. Και ενώ αυτές οι ιδέες μπορεί να είναι τρομακτικές από μόνες τους, αυτό δεν είναι πραγματικά το επίκεντρο της σειράς . Αντίθετα, το Bly Manor είναι περισσότερο ένα αφηγηματικό παζλ όπου τα φαντάσματα και η μετά θάνατον ζωή είναι ένα από τα κεφαλαία του μυστηρίου.

Η περιγραφή είναι χωρίς σπόιλερ

Αναμέναμε να πάθουμε τουλάχιστον επτά συγκοπές και να πέσει το σαγόνι μας άλλες τόσες από τις ανατροπές όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο έχει  μερικά κοινά πράγματα με το Hill House: Ένα τεράστιο στοιχειωμένο αρχοντικό, χαρακτήρες που ο καθένας βιώνει κάποια μορφή θλίψης ή απώλειας και μια υπόθεση που βασίζεται σε μια κλασική ιστορία τρόμου.

Κάποιοι ηθοποιοί από την πρώτη ιστορία έχουν επιστρέψει, αυτή τη φορά σε νέους ρόλους. Και οι δύο ιστορίες αφορούν οικογένειες: στο Hill House είναι μια παραδοσιακή οικογένεια, ενώ στο Bly Manor είναι μια ιστορία μεν οικογένειας αλλά επεκτείνεται και σε άλλους χαρακτήρες με βασική την ιστορία μιας νταντάς όπου κρατούσε τα δυο παιδιά μιας οικογένειας , αυτής με το στοιχειωμένο σπίτι – έπαυλη .

Η Dani (Victoria Pedretti) είναι μια Αμερικανίδα που ζει στην Αγγλία και η ιστορία της ξεκινάει όταν παίρνει τηλέφωνο σε αγγελία για νταντά εσωτερική σε δυο παιδιά που πρόσφατα έμειναν ορφανά Flora (Amelie Bea Smith) και Miles (Benjamin Evan Ainsworth) σε έπαυλη στην εξοχή. Μαθαίνει πως η προκάτοχος της πέθανε. Εν τω μεταξύ, ο θείος που την προσέλαβε αρνείται να επισκεφθεί την ιδιοκτησία και στο αρχοντικό υπάρχει επίσης μάγειρας (Rahul Kohli), κηπουρός (Amelia Eve) και οικονόμος (T’Nia Miller) που βοηθούν στη φροντίδα του σπιτιού και των παιδιών.

Τα περισσότερα επεισόδια είναι δομημένα με τη δική τους ιστορία φαντασμάτων, είτε παρουσιάζουν είτε εξηγούν κάτι σημαντικό. Κυρίως θα δείτε πράγματα όπως ένα φάντασμα που παραμένει στο παρασκήνιο αραιά και που ή κούκλες ενός παιδιού που φαίνεται να έχουν τη δική τους ζωή. Η κενή έκφραση της Flora είναι το δικό της είδος τρόμου. Αυτό συνεχίζεται για επτά επεισόδια. Λίγα από τα μυστήρια εξηγούνται πλήρως, οπότε μένεις αφοσιωμένος να παρακολουθείς τις λεπτομέρειες και προσπαθώντας να καταλάβεις πώς ταιριάζουν.

Μπορεί μερικές φορές να σου προκαλεί σύγχυση, ειδικά αργότερα όταν η σειρά αλλάζει μεταξύ όχι μόνο διαφορετικών χρονικών περιόδων, αλλά και του πραγματικού κόσμου και των αναμνήσεων , εκεί θέλει λίγο υπομονή .

Από το 7 επεισόδιο και μετά ξεκινά να ξετυλίγεται το κουβάρι. Το προτελευταίο επεισόδιο ξεκινά αρχικά σαν μια εντελώς ξεχωριστή ιστορία φαντάσματος , που περιγράφει λεπτομερώς την ιστορία του αρχοντικού που χρονολογείται πριν από αρκετούς αιώνες. Είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει ολόκληρη την ιστορία.

Δείτε το τρέιλερ