Δύσκολα καταλαβαίνεις από το πρώτο επεισόδιο τι είναι ακριβώς η νέα σειρά μυστηρίου που μας φέρνει το Netflix από την Ιταλία.

Το μοτίβο εξάλλου της μυστηριώδους επιστροφής κάποιου στη γενέτειρά του είναι κοινό θέμα των μεταφυσικών θρίλερ και δεν προδίδει από την αρχή τις προθέσεις του.

Και πράγματι έτσι αινιγματικά και σταδιακά ανοίγονται «Οι Καμπάνες του Κουρόν» στον θεατή, παρακολουθώντας άλλοτε τη μαμά που γυρίζει στον γενέθλιο τόπο και άλλοτε τα δίδυμα παιδιά της να ανακαλύπτουν σκοτεινά οικογενειακά μυστικά.

Μετά από 17 χρόνια λοιπόν μια γυναίκα επιστρέφει στη γενέτειρά της με τα δίδυμα παιδιά της, μόνο και μόνο για να εξαφανιστεί και να τους αφήσει μια σκοτεινή οικογενειακή κληρονομιά.

Αυτή είναι η σύνοψη της μεταφυσικής σειράς τρόμου του Έζιο Αμπάτε («Υπόγεια Πόλη»), που μας μεταφέρει στη βόρεια Ιταλία, σε μια κωμόπολη γνωστή για το βυθισμένο καμπαναριό της μέσα στη λίμνη.

Η ενήλικη και μαμά πια Άννα (Βαλέρια Μπιλέλο) επιστρέφει στο Κουρόν μετά την τραγωδία που την ανάγκασε να φύγει και τώρα έχει και τα παιδιά της μαζί, την ατίθαση 17χρονη Ντάρια και τον συνεσταλμένο δίδυμο αδελφό της Μάουρο.

Μυστηριώδης και εφιαλτική, η ιταλική σειρά μπλέκει δράμα και μεταφυσικό τρόμο για να μιλήσει με νόημα για τις ανθρώπινες σχέσεις. Και τα σκοτεινά μυστικά που τις πυρπολούν…