Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, πληθαίνουν και οι εκδηλώσεις με γιορτινό χρώμα, ενώ την τιμητική τους έχουν όπως είναι αναμενόμενο τα παιδιά.

Event με δωρεάν είσοδο και άλλες εκδηλώσεις για τις οποίες δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο των εικαστικών με έμπνευση το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με αφετηρία τις εικαστικές συνθέσεις του Γιάννη Ψυχοπαίδη, οι συμμετέχοντες/ουσες του εργαστηρίου, που διοργανώνεται αυτό το Σάββατο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πειραματίζονται με μεγάλη ποικιλία υλικών (από ξύλα μέχρι και υφάσματα), με στόχο να δημιουργήσουν αντικείμενα που ξεκινούν από τη δισδιάστατη ζωγραφική επιφάνεια και απλώνονται τελικά στον χώρο σε τρισδιάστατη μορφή.

Το αποτέλεσμα: Φανταστικές συνθέσεις που αντλούν ποιητικά τη συνοχή τους από τα στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής.

Θέατρο Σκιών στο Περιστέρι

Η παράσταση θεάτρου σκιών «Τα Χριστούγεννα του γίγαντα», από τον θίασο του Ηλία Καρελλά, παρουσιάζεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 17:00 με ελεύθερη είσοδο στο Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη).

Ένας κακός γίγαντας έχει αρπάξει από το παλάτι την πεντάμορφη κόρη του Βασιλιά, την Αγάπη. Μαζί της, αυτά τα Χριστούγεννα, έχει χαθεί και η αγάπη απ’ τις καρδιές των ανθρώπων. Ο Καραγκιόζης πεινάει και ψάχνει για δουλειά. Τι θα σκαρφιστεί για να εξοικονομήσει δώρα για τα κολλητήρια και φαγητό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Πώς η αγάπη θα επιστρέψει στην πόλη;

Η ιστορία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα

«Βουλή των Ελλήνων. Οι  σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» είναι ο τίτλος της έκθεσης για την ιστορία και τη λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, που παρουσιάζεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Αξιοποιώντας σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, η έκθεση αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου: από τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την ελληνική επανάσταση του 1821, τις κρίσεις του Μεσοπολέμου, την κατάλυση της δημοκρατίας το 1967, τη μεταπολίτευση του 1974 και τις μέρες μας.

Η Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

H Ολλανδική Ζωντανή Βιβλιοθήκη παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, από το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή και σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία. Σε αυτή τη βιβλιοθήκη, τα παραδοσιακά χάρτινα βιβλία αντικαθίστανται από ζωντανά βιβλία: άτομα που μοιράζονται τις προσωπικές ιστορίες και εμπειρίες τους με τους «αναγνώστες» τους.

Ακριβώς όπως σε μία βιβλιοθήκη οι αναγνώστες αποκτούν πρόσβαση σε νέους κόσμους και αντιλήψεις μέσα από τα βιβλία, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις εμπειρίες των ζωντανών βιβλίων μέσα από τις αφηγήσεις τους.

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή