Εσείς που θα πιείτε καφέ το τελευταίο τριήμερο του Σεπτέμβρη; Το Athens Coffee Festival, μέγας χορηγός του οποίου είναι το NOUNOU BARISTA’S GOLD, επιστρέφει δυναμικά στο ανανεωμένο του ραντεβού με τους λάτρεις του καφέ, Σάββατο 28 με Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

120 εκθέτες, 200 κορυφαία brands, σπάνια blends, μοναδικές ποικιλίες, masterclasses, διαγωνισμοί και μουσικές εκδηλώσεις σας περιμένουν στην Τεχνόπολη από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Όλες οι κορυφαίες εταιρίες καφέ συμμετέχουν στο ACF

120 από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν στον κλάδο του καφέ και διαμορφώνουν τις εξελίξεις τόσο στην χώρα μας όσο και παγκοσμίως θα συμμετέχουν στο 4ο Athens Coffee Festival.

Aπό τις μεγάλες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ μέχρι εταιρείες εξοπλισμού και από προμηθευτές λοιπών ροφημάτων (τσάι, energy drinks κλπ) μέχρι εξειδικευμένα e-shops κ.α., όλα τα διεθνούς φήμης brands αλλά και ελληνικές εταιρείες θα δώσουν δυναμικό «παρών».

Οι 40.000 αναμενόμενοι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν νέα και καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα κάνουν την διαφορά στην επιχείρηση τους και θα τους βοηθήσουν να αναβαθμίσουν το προϊόν που προσφέρουν στον πελάτη τους, ενώ οι καταναλωτές θα δουν νέες προτάσεις για την οικιακή χρήση τόσο σε ροφήματα όσο και σε home coffee machines.

Παράλληλες εκδηλώσεις που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον

Έλληνες και ξένοι κορυφαίοι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν στα Coffee Masterclasses όλες τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ, ιδέες που να συμβάλουν στην περεταίρω ανάπτυξη και ότι θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα σε διεθνές επίπεδο την αγορά. Παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν στην παγκόσμια βιομηχανία του καφέ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων εδώ

Με ατμόσφαιρα φεστιβαλική

Φεστιβάλ χωρίς καλή μουσική δεν γίνεται. Έτσι, η κεντρική σκηνή που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο της Τεχνόπολης, θα «πλημμυρίσει» από μελωδίες και ενέργεια.

Καθημερινά, λοιπόν θα φιλοξενεί dj-sets αλλά και live ραδιοφωνικές εκπομπές με δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς (En Lefko 87.7, Hit 88.9, Red 96.3, Μελωδία 99.2), όπως ο Νίκος Δρογώσης, η Εύα Μπουντούρη, ο Σάκης Τσιτομενέας, η Αφροδίτη Σημίτη, η Ελένη Μανουσάκη, η Μαίρη Μαργέλη, ο Μανώλης Οικονόμου, ο Δημήτρης Βραχνός, ο Γιάννης Γιακουμάκης και συναυλία με το συγκρότημα Αlcatrash (28/09).

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της κεντρικής σκηνής εδώ

4 πρωταθλήματα καφέ για πρώτη φορά στο ACF 2019

Με ακόμα περισσότερους διαγωνισμούς καφέ επιστρέφει το Athens Coffee Festival 2019 καθώς φέτος φιλοξενεί εκτός από το πρωτάθλημα Roasting και αυτά των Latte Art, Cezve/Ibrik και Cup Tasters, τα οποία διοργανώνονται από τον SCA Greece. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των διαγωνισμών εδώ

Και το 4ο Hellenic Aeropress Championship θα γίνει εδώ!

Μία ακόμα σημαντική δράση με βάση τον καφέ θα φιλοξενήσει το 4ο Athens Coffee Festival εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο το ήδη εντυπωσιακό πρόγραμμα των παράλληλων δράσεων που θα μπορούν οι επαγγελματίες επισκέπτες και το «ανήσυχο» καταναλωτικό κοινό να παρακολουθήσουν.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, θα διεξαχθεί το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress, που διοργανώνεται από την γνωστή εταιρεία καφέ Kudu Coffee Roasters.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, 72 baristas θα δώσουν την μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AeroPress που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο τον Νοέμβριο 2019.

Με την αιγίδα του SCA Greece

Το Athens Coffee Festival τελεί υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού Specialty Coffee Association και για τη διοργάνωση του συνεργάζεται με τον SCA Greece, θεσμικό εκπρόσωπο του στη χώρα μας.

Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι Σάββατο 28.09 από τις 10.00- 22.00, Κυριακή 29.09 από τις 10.00- 22.00 και Δευτέρα 30.09 από τις 12.00- 21.00.

Για περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να επισκεφτείτε το site www.athenscoffeefestival.gr