Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και η ατζέντα του διήμερου είναι γεμάτη με πλούσιες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που αξίζει να παρακολουθήσετε από κοντά.

Φεστιβάλ μουσικής, εκθέσεις αρχιτεκτονικής, δράσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και χορευτικά διαδραστικά εγχειρήματα στα όσα μπορείτε να παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν.

Schoolwave 2019

Αυτό το καλοκαίρι, το Schoolwave κλείνει 15 χρόνια παρουσίας και επιστρέφει δυναμικά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Για τρεις μέρες μια καλοκαιρινή γιορτή στήνεται στο Ξέφωτο με πρωταγωνιστές 21 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία ξεχώρισαν μέσα από 113 συμμετοχές. Κάθε μέρα κλείνει με έναν special guest: στις 06/07 με τον Εισβολέα και στις 07/07 με τον Leon of Athens.

Έκθεση Αρχιτεκτονικής «Βιβλιοθήκες: Ανάγνωση Κτηρίων»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, από 4 Ιουλίου έως 14 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων,την έκθεση αρχιτεκτονικής «Βιβλιοθήκες: Ανάγνωση Κτιρίων», που εστιάζει στα κτίρια βιβλιοθηκών, που ιδρύθηκαν από τη δεκαετία του ‘80 έως σήμερα.

Περισσότερο ή λιγότερο γνωστές, δημόσιες ή ιδιωτικές, επιστημονικές, αφιερωμένες στην ιστορία ή τις θετικές επιστήμες, την τέχνη, τον πολιτισμό, τη φύση και το περιβάλλον, οι βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στην «ανάγνωση», εκτίθενται για να μοιραστούν με το κοινό τους θησαυρούς τους.

Τα κτήρια παρουσιάζονται μέσα από τα αρχιτεκτονικά σχέδια τους και φωτογραφικό υλικό, σε ειδικά διαμορφωμένες πινακίδες, ενώ το ιστορικό των βιβλιοθηκών και ο πλούτος τους αναπτύσσονται σε banners, τα οποία διαχωρίζουν θεματικά κάθε βιβλιοθήκη ενώ συγχρόνως με την επανάληψη τους δημιουργούν μία ευανάγνωστη σημειολογική συνέχεια για τον αναγνώστη της έκθεσης. Πληροφορίες: 210 3452150.

Δράση «Οι πέτρες μιλούν» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών

Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί φέτος τη δράση Οι πέτρες μιλούν, μια πολιτιστική και τουριστική πρωτοβουλία που διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής και Αργοσαρωνικού.

O λόγος αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων, ποιητών και πολιτικών παρουσιάζεται σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) με τη μορφή θεατρικών δρώμενων σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Αθήνας. Το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουλίου η δράση θα λάβει χώρα στις 11.00 στο Αίθριο του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών.

Χορευτική διαδραστική παράσταση

Στον χώρο Δ του Φεστιβάλ Αθηνών με αριθμό 260 στην οδό Πειραιώς στον Ταύρο, το πρωί της Κυριακής ο Γιάννης Μανταφούνης θα παρουσιάσει την παράσταση «One One One», ο οποίος κάθε φορά μοιράζεται με άλλους χορευτές ένα πείραμα για ερμηνευτές και θεατές.

Στο One One One δύο καρέκλες περιμένουν δύο θεατές, προσκαλώντας τους να ζήσουν μια μοναδική στιγμή, καθώς ένας ερμηνευτής θα χορέψει γι’ αυτούς. Με αυθορμητισμό, χιούμορ και διαρκή μετασχηματισμό της κίνησης ξετυλίγεται μια απίστευτη βεντάλια συναισθημάτων και εικόνων και δημιουργείται μια μαγική στιγμή ανταλλαγής με το κοινό, αμφισβητώντας ρόλους και όρια.