Μία συναυλία των Μπάση – Ανδρεάτου και μία θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά μπορείτε να απολαύσετε απόψε το βράδυ ανέξοδα.

Στο δημοτικό αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» τραγουδούν απόψε στις 9 οι Δημήτρης Μπάσης και Γεράσιμος Ανδρεάτος, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη στον Κορυδαλλό.

Μια συναυλία-συνάντηση με αφετηρία την αγάπη των δύο ερμηνευτών για το καλό τραγούδι και γνώμονα τη γνήσια λαϊκή διασκέδαση. Ο Δημήτρης Μπάσης, ερμηνεύει συνδυάζοντας την παιδεία του στη βυζαντινή μουσική, την πείρα του από το λαϊκό πάλκο αλλά και τη μαθητεία του ως ερμηνευτής των έργων του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, διαθέτει τα χαρακτηριστικά του ατόφιου λαϊκού τραγουδιστή. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς εκπροσώπους της έντεχνης ελληνικής μουσικής σκηνής όπως τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Παντελή Θαλασσινό και τη Δήμητρα Γαλάνη.

Είσοδος ελεύθερη για όλους.

Στο πλαίσιο «Αισχύλεια 2010» του Δήμου Ελευσίνας, παρουσιάζεται σήμερα η θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά, «Μια φούχτα μπάμιες» από την Ομάδα «Σκαραβαίοι».

Στο νέο του οικολογικό έργο, που έγραψε ύστερα από παραγγελία των «Σκαραβαίων», ο Ευγένιος Τριβιζάς ασχολείται για πρώτη φορά στη θεατρική του καριέρα με το θέμα της καταστροφής της πανίδας του δάσους από την αλόγιστη ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Το ευρηματικό αυτό έργο στηρίζεται στην ανατροπή του παραδοσιακού μύθου της Κοκκινοσκουφίτσας και του Λύκου, όπου οι παλιοί θύτες γίνονται σήμερα τα θύματα. Η ανατροπή των παλαιών ισορροπιών συνύπαρξης των όντων και η παράλογη διατάραξη του οικοσυστήματος επιβάλλει και τη νέα ανάγνωση των μύθων.

Στο Παλαιό Ελαιουργείο, στην παραλία Ελευσίνας, στις 20:30

Είσοδος ελεύθερη για όλους.