Δεύτερη συναυλία Σαββόπουλου το Σάββατο στο Ηρώδειο

Η παράσταση επαναλαμβάνεται λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
18:55
03/10/2012
Δεύτερη συναυλία Σαββόπουλου το Σάββατο στο Ηρώδειο
loading

Sold out ήταν η συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου τη Δευτέρα στο Ηρώδειο, που ήταν αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, κι έτσι θα επαναληφθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου και πάλι στο Ηρώδειο στις 21:00.

Τα κείμενα και η ερμηνεία είναι του ίδιου του Διονύση Σαββόπουλο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 τραγούδια του Χατζιδάκι, επιλεγμένα και τραγουδισμένα απ’ τον Σαββόπουλο.

Συμμετέχει η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων Δήμου Πατρέων και η Νεανική πολυφωνική χορωδία Πατρέων.

Διευθύνει ο Θανάσης Τσιπινάκης

Παίζουν οι σολίστ, Τάκης Φαραζής, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιάννης Αναστασάκης, Καλλίστρατος Δρακόπουλος &Βάσω Δημητρίου, η οποία έχει κάνει και τις ενορχηστρώσεις.

Ο ίδιος, σημειώνει για αυτές τις βραδιές:

«Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι· τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος.

Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο.

Υπάρχει κάτι σαν κορυφαία πράξη αντίστασής μέσα σ’ αυτά τα αγαπημένα κομμάτια. Σαν γλυκό φως στο σκοτάδι, που μας κάνει πιο ταπεινούς, δηλαδή πιο ικανούς για την αμοιβαία, επιτέλους, συγχώρεση.

Έζησε και εργάστηκε σκληρά, με συνείδηση καταγωγής, ελεύθερο φρόνημα, γενναιοδωρία και αυστηρότητα αληθινού μάγκα κι ανατολίτη.

Έτσι και μόνον έτσι κατέκτησε κάποτε την οικουμένη και εξασφάλισε τη θέση του στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική άνεση, σαν παιδί. Σαν Έλληνας.

Μου λείπει φριχτά μέσα στη κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κι ας μη διαθέτω την φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος.

Συμμερίζεστε άραγε κι εσείς αυτό το συναίσθημα;

Διονύσης Σαββόπουλος»

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει