Το φεστιβάλ Coachella, ένα από τα πιο παλιά και καινοτόμα ροκ φεστιβάλ των ΗΠΑ, προσφέρει μια κρουαζιέρα στους θαμώνες του, μαζί με συγκροτήματα όπως οι Pulp, οι Hot Chip, οι Sleigh Bells, o Girl Talk, οι Yeasayer, o Τζέιμς Μέρφι των LCD Soundsystem και άλλοι.

Πάει η εποχή που στις κρουαζιέρες άκουγες κιτς και ελαφρά τραγούδια από το Μπρόντγουεϊ ή δευτεροκλασάτους καλλιτέχνες. Σήμερα τα κρουαζιερόπλοια παρουσιάζουν «καλλιτεχνικό πρόγραμμα» που περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως ο Κιντ Ροκ, οι Weezer και ο Τζον Μάγιερ και άλλους καλλιτέχνες από την «τάξη» των τραγουδοποιών, του ανεξάρτητου ροκ και της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής.

Δεν έχασε την ευκαιρία η Goldenvoice, η διοργανώτρια εταιρεία του Coachella που εδρεύει στο Λος Άντζελες, να συμμετάσχει και σε αυτή τη μόδα και η αφορμή ήταν το «Celebrity Silhouette», ένα γιγάντιο κρουαζιερόπλοιο με χωρητικότητα 2.800 ατόμων, πολυτελείς καμπίνες και ένα μικρό θέατρο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως «mini Royal Albert Hall».

«Έχει μέχρι και χώρους με γρασίδι», λένε οι άνθρωποι της εταιρείας, «γιατί χωρίς γρασίδι δεν έχεις Coachella».

Δύο ταξίδια έχουν προγραμματιστεί και θα ξεκινήσουν από τη Φλόριντα. Το πρώτο θα ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου και θα φτάσει μέχρι τις Μπαχάμες.

Το δεύτερο θα ξεκινήσει στις 19 Δεκεμβρίου και θα κατευθυνθεί μέχρι τη Τζαμάικα. Οι τιμές για μια καμπίνα τεσσάρων ατόμων φτάνουν τα 500 δολάρια το άτομο _αυτή είναι η πιο φτηνή τιμή_ ενώ, ας πούμε για μια «σουίτα με ουρανό» η τιμή φτάνει τα 9.000 δολάρια.

Οι τιμές περιλαμβάνουν τις καμπίνες, το φαγητό και τις συναυλίες αλλά δεν περιλαμβάνουν το ποτό και τη μεταφορά μέχρι τη Φλόριντα.

Στη διάρκεια της κάθε κρουαζιέρας, οι επισκέπτες θα μπορούν να διαλέξουν από μια ποικιλία εστιατορίων, σφαιριστηρίων και γυμναστηρίων. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις τυχαίες συναντήσεις με τους σταρ.

Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτές οι συναντήσεις είναι προγραμματισμένες, όπως για παράδειγμα εκείνο το απόγευμα που μέλη του κοινού θα δοκιμάσουν διαφορετικούς τύπους κρασί μαζί με τον Τζέιμς Μέρφι.

Και φυσικά, όταν παρακολουθείς μία συναυλία πάνω σε κρουαζιερόπλοιο δεν έχεις να ανησυχείς για την οδήγηση μετά το πέρας της, ή μήπως η συναυλία τελειώσει νωρίτερα λόγω διαμαρτυριών από τους κατοίκους της περιοχής. «Μερικές συναυλίες θα διαρκούν περισσότερο» λένε οι άνθρωποι της Golden voice. «Δεν έχουμε κάποιο περιορισμό».

Πηγή: tospirto