Το γευστικό πάντρεμα αλκοόλ και φαγητού είναι ένα από τα πιο δυνατά trends παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια, στο παιχνίδι μπαίνουν όλο και περισσότερα αθηναϊκά bars, παντρεύοντας με επιτυχία την μπάρα με την κουζίνα, για να προτείνουν στο κοινό μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς Στα παρακάτω bars δεν θα βρείτε μόνο εξαιρετικά cocktails, αλλά και δημιουργικές γαστριμαργικές απολαύσεις για όλες τις ώρες της ημέρας. Δοκιμάστε τα μενού τους και θα μας θυμηθείτε!

Odori Vermuteria Di Atene

odori_vermuteria_di_atene Το Odori Vermuteria di Atene, όπως «προδίδει» το όνομά του, αποτελεί την πρώτη vermouteria στην Ελλάδα. Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που που θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του. Η πρωτότυπη cocktail list του Odori είναι mία από τις πιο αξιόλογες της σεζόν στην πόλη. Ονομάζεται «We’ll always have Athens», αντλεί έμπνευση από τις γειτονιές της Αθήνας, αποτελείται από 15 ξεχωριστές προτάσεις και ξυπνάει μνήμες που κανείς μας δεν θέλει να ξεχάσει. Όσο για την πίτσα του, αυτή κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις top της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε –επιλέξτε σίγουρα εκείνη με το προσούτο (San Marzano, μοτσαρέλα, προσούτο crudo, ντοματίνια, ρόκα) καθώς και εκείνη με την πανσέτα (χοιρινή πανσέτα, πιπεριές, μανιτάρια, μοτσαρέλα). Φυσικά ο κατάλογος –το μεγαλύτερο μέρος του το έχει επιμεληθεί ο Αλμπέρτο Σιμιλίδης– περιλαμβάνει κι άλλες προτάσεις, όπως μπρουσκέτες, σαλάτες, pasta (στις best seller επιλογές τα λαζάνια φούρνου με μοσχαρίσιο ραγού), ενδιαφέρουσες επιλογές σε bar food (bao bun με ταρτάρ από βιολογικό μοσχάρι και τραγανό γλυκάδι, αφράτα polpetti κοτόπουλο κ.ά.) και επιδόρπια. Κάθε Κυριακή σερβίρεται αυθεντικό italian brunch, το οποίο κάνει πάταγο. Πληροφορίες Σκουλενίου 2 & Αγίων Θεοδώρων 4, Αθήνα, τηλ. 210 3314674, fb page: Odori Vermuteria Di Atene

42 Barstronomy

42 Η νέα εποχή του 42 είναι γεγονός, και βρίσκει στο πλάι του τη λέξη «barstronomy». Το ατμοσφαιρικό bar της οδού Κολοκοτρώνη έχει αναλάβει πλέον ο Σπύρος Κερκύρας με το team του, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες. Ο όρος «barstronomy» που συνοδεύει το όνομα του μαγαζιού οφείλεται στο άρτιο, ποιοτικό «δέσιμο» του ποτού με το φαγητό, αλλά και στο γαστρονομικό χαρακτήρα που διαπνέει οτιδήποτε σερβίρεται σε αυτόν το χώρο. Το νέο 42 αποτελεί ιδανική επιλογή για snack and cocktail pairing, με την πανέμορφη μπάρα του να δημιουργεί το τέλειο σκηνικό για χαλάρωση. Ωστόσο, αν επιζητάτε να τιθασεύσετε την πείνα σας, η comfort bistrot κουζίνα, που επιμελείται ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός, θα σας αποζημιώσει. To καρπάτσιο παστράμι αποτελεί τη νοστιμότερη συντροφιά του ποτού σας ή την ιδανική έναρξη ενός δείπνου. Στα highlights του μενού συγκαταλέγονται η καρμπονάρα με χέλι και το rib eye Φάρμας Μπράλου. Ο Θάνος Κριμπούρας, head bartender και επικεφαλής της ομάδας του Σπύρου Κερκύρα, ετοιμάζει classics και signature προτάσεις που θα λατρέψετε. Στα must το white truffle negroni. Πληροφορίες Κολοκοτρώνη 3, Σύνταγμα, τηλ. 213 0052153, fb page: 42 Barstronomy.Athens

Juan Rodriguez

juan Το Juan Rodriguez συγκέντρωσε τα βλέµµατα µε το που έκανε την εμφάνισή του στο στενό της Παλλάδος στου Ψυρρή, στις αρχές της χρονιάς. Η Αρμελίνα Αντωναροπούλου και ο Κώστας Λούκας, ιδιοκτήτες των bars 7 Jokers και Παλιάτσος αντίστοιχα, δημιούργησαν έναν all day προορισμό και ταυτόχρονα μία από τις πιο συζητημένες αφίξεις της χρονιάς. Το εντυπωσιακό design του αποικιοκρατικού στυλ bar υπογράφουν οι Άλεξ Πετράκης και Βίβιαν Δημητρακοπούλου και θα σας αφήσει άναυδους. Το Juan Rodriguez ανοίγει από τις 09.00 το πρωί και σας καλημερίζει με αυθεντικό θρακιώτικο καφέ στη χόβολη, που σερβίρεται με λουκούμι τριαντάφυλλο στο πλάι, αλλά και με νόστιμες προτάσεις για πρωινό και brunch. Από το μεσημέρι και μετά, μπορείτε να δοκιμάσετε το εξαιρετικό μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Διονύσης Παπανικολάου, δίνοντας έμφαση στη χρήση επιλεγμένων πρώτων υλών. Οι γευστικές προτάσεις περιλαμβάνουν burgers, πίτσες, σαλάτες, κρύα αλλά και ζεστά πιάτα. Ενδεικτικά, στα κρύα πιάτα θα βρείτε ιδιαίτερες προτάσεις, όπως αυγοτάραχο με μπλινίς, φρέσκο βούτυρο και μαρμελάδα από βιολογικό σύκο και καρπάτσιο με καρδιά κιτρινόπτερου τόνου. Από τα ζεστά πιάτα ξεχωρίζουν τα φρέσκα ζυμαρικά strigoli με μοσχαράκι και η ταλιάτα μόσχου. Όλα τα πιάτα λειτουργούν ως ιδανικά συνοδευτικά για το ποτό –γι’ αυτό και η κουζίνα παραμένει ανοιχτή έως τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα. Η λίστα των cocktails που έχει δημιουργήσει ο Σπύρος Αναγνώστου χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: punches, προ-εμφιαλωμένα cocktails που έχουν παλαιωθεί σε βαρελάκια δρυός και πειραγμένες κλασικές συνταγές. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τη sangria (με μείγμα ρουμιών από την Καραϊβική, σιρόπι κανέλας, πορτοκάλια και μήλα), το old fashioned negroni και το Lococo Tici (ρούμι, λικέρ μπανάνας, κρέμα καρύδας και χυμό λάιμ). Πληροφορίες Παλλάδος 3, Ψυρρή, τηλ. 210 3224496, fb page: Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com