Πέραν από τις επιτυχημένες αθλητικές του δραστηριότητες ο «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ» του Ν.Α.Ο.ΕΛ. έχει εμπλουτιστεί τον τελευταίο χρόνο με την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Με δημιουργό και συντονίστρια της ομάδας την κα Μπαντή Μαρία –MSc Εκπαιδευτική Ψυχολογία–, μέλη του Ομίλου με Νοητικές Αναπηρίες (D.S., Ν.Υ., ΔΕΠ-Υ, κ.ά.) εντάχθηκαν στο θεατρικό θίασο με σκοπό την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση.

Η Ομάδα λειτουργεί με βάση την εκμάθηση της ομαδικότητας, εκπαιδεύει τα μέλη ως προς την κοινωνικοποίησή τους, εμβαθύνει σε συμπεριφοριστικά ζητήματα και εστιάζει στα μείζονα ψυχολογικά θέματα των μελών.

Στην ουσία πρόκειται για μια ομάδα που μέσα από την τέχνη του θεάτρου ασκεί συμπεριφοριστική και ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση ψυχοπαθολογικών προβλημάτων, απόρροιας της απομόνωσης των ατόμων με νοητική αναπηρία.

Επιπλέον, με τις θεατρικές δραστηριότητες, η μάθηση συντελείται μέσα σε από παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμού και ατομικής πρωτοβουλίας και ευθύνης σε όλους τους τομείς της θεατρικής παράστασης (σεναρίου, σκηνογραφικού, μουσικής κ.ά.).

Η Ομάδα θα παρουσιάσει ένα παραμύθι μεσαιωνικής εποχής, βασισμένο στον έρωτα ενός χωρικού με μία πριγκίπισσα την Κυριακή 10 Ιουλίου, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Δημαρχείο Αργυρούπολης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.