Tη μουσικοχορευτική παράσταση Θυμήματα Μνήμης Πατήματα, με χορούς και τραγούδια από την ελληνική μας παράδοση, οργανώνει o Οργανισμός και ο Πολιτιστικός –Εξωραϊστικός Σύλλογος “ΟΡΦΕΑΣ”,  την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 19:00 στο θέατρο Παλλάς.

Ο χορός και το τραγούδι αποτελούν σημαντικό κρίκο ανάμεσα στην ιστορική και τη λαϊκή μας παράδοση, που ζωντανεύει διαφορετικά από περιοχή σε περιοχή, ανάλογα µε τα τοπικά ήθη και έθιμα. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν μια παράδοση αιώνων.

Αυτή την παράδοση θα ζωντανέψει ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ορφέας”, χορεύοντας και τραγουδώντας την Ελληνική παράδοση από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως των Βλάχων, του Πόντου, της Ικαρίας, της Νάξου, της Αμοργού, της Θεσσαλονίκης, της Φλώρινας, των Ελλήνων προσφύγων της Βόρειας Θράκης, της Κωνσταντινούπολης και της ευρύτερης περιοχής της Προποντίδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία εισόδου.