Το κρύο αποτελεί την ιδανικότερη αφορμή για ένα ποτήρι ουίσκι. Όχι, όμως, στο σπίτι, αλλά σε κάποιο από τα πιο κλασικά και αυθεντικά μπαρ στην πόλη.

Δώστε ραντεβού με την παρέα σε τέσσερα από τα καθιερωμένα στέκια στην πόλη για ποτό και απολαύστε το ουίσκι σας όπως ακριβώς πρέπει!

CV Distiller

Μία από τις πιο classy μπάρες στο κέντρο της Αθήνας, και όχι μόνο, και μία από τις πιο ενημερωμένες και εξειδικευμένες κάβες σε ουίσκι. Στο CV Distiller (Χατζηγιάννη Μέξη 7) θα έρθετε τόσο για τον υπέροχο και επιβλητικό χώρο του, όσο και για την πληθώρα γεύσεων σε ποτά που θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε. Φιλοξενεί φίνα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α.

Low Profile

To Low Profile Whiskey Bar, συγκεντρώνει τους λάτρεις του ουίσκι στον ατμοσφαιρικό του χώρο στη στοά Μπολάνη από το 2014 (μέχρι τότε το βρίσκαμε επί της Λυκαβηττού στο Κολωνάκι). Ένα αυθεντικό μπαρ που ευνοεί την κουβέντα και ξεχωρίζει για τον ενημερωμένο κατάλογο ουίσκι με σπάνιες και επιλεγμένες ετικέτες, κατηγοριοποιημένες βάσει της χώρας προέλευσής τους.

Ωραίες jazz μουσικές –η αγάπη του για τη jazz είναι έκδηλη και από τις φωτογραφίες των Miles Davis, Tom Waits και άλλων μετρ της jazz που βρίσκονται κρεμασμένες στους κόκκινους τοίχους του– συντροφεύουν τις στιγμές σας εδώ.

Jazz in Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρ– θρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από τη δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.

Galaxy

Το Galaxy στολίζει τη στοά της Σταδίου 10 από τη δεκαετία του ΄70 και συγκαταλέγεται στα πιο ιστορικά μπαρ της Αθήνας. Με κλασική ατμόσφαιρα, ρετρό ντεκόρ (το ίδιο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του), παλιές διαφημίσεις ποτών στους τοίχους και μουσική που παίζει σε χαμηλή ένταση, θυμίζει έντονα παλιό αμερικανικό μπαρ που αντέχει στον χρόνο. Παλιοί και νέοι πότες, κόσμος των επιχειρήσεων αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, πιάνουν θέση στη μεγάλη ξύλινη μπάρα για να απολαύσουν μόνοι το ουίσκι τους ή να συζητήσουν ήσυχα με την παρέα τους.