Ο Σερ Μάικλ Κέιν επιβεβαίωσε την απόσυρσή του από την υποκριτική, μετά την κυκλοφορία της τελευταίας του ταινίας. Ο 90χρονος θρύλος πρωταγωνιστεί στην ταινία The Great Escaper απέναντι από την Glenda Jackson, η οποία ολοκλήρωσε την ταινία μήνες πριν από το θάνατό της τον Ιούνιο.

Ο Σερ Μάικλ είχε δηλώσει στο παρελθόν την πρόθεσή του να αποσυρθεί, αλλά συχνά δελεάστηκε να επιστρέψει, σημειώνει το BBC. Ωστόσο, δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4: «Λέω συνέχεια ότι θα αποσυρθώ. Λοιπόν, το κάνω τώρα».

«Σκέφτηκα, είχα μια ταινία όπου έπαιξα τον πρωταγωνιστικό ρόλο και είχα απίστευτες κριτικές… Τι θα κάνω που θα το ξεπεράσει αυτό;», πρόσθεσε.

Στην ταινία «The Great Escaper» ο Μάικλ Κέιν υποδύεται τον Μπέρνι Τζόρνταν, έναν πραγματικό βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο το 2014 όταν δραπέτευσε από το γηροκομείο του για να παρευρεθεί στους εορτασμούς για την επέτειο της D-Day στη Γαλλία.

Η κριτική του Guardian ανέφερε ότι αποδίδει «μια σπαρακτική ερμηνεία» στην ταινία, ενώ οι Radio Times πρόσθεσαν ότι «παίζει το ρόλο του με απόλυτη αξιοπρέπεια».

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι η πιθανότητα να του προσφέρονται λιγότεροι ρόλοι σε μεγάλη ηλικία τον ώθησε τελικά στην απόφασή του να αποσυρθεί.

«Οι μόνοι ρόλοι που ενδέχεται να μου δοθούν τώρα είναι 90χρονοι άνδρες. Ή ίσως 85 ετών», αστειεύτηκε στην παρουσιάστρια Martha Kearney.

«Δεν πρόκειται να είναι πρωταγωνιστικοί. Δεν έχεις πρωταγωνιστές στα 90, θα έχεις νεαρά όμορφα αγόρια και κορίτσια. Οπότε σκέφτηκα, θα μπορούσα να φύγω με όλα αυτά».

Ο σταρ παραδέχτηκε ότι απέρριψε την τελευταία του ταινία τρεις φορές πριν πει τελικά το ναι, επειδή θεωρούσε ήδη τον εαυτό του «συνταξιούχο».