Η Cupra υιοθετεί για ένα υψηλών επιδόσεων ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Πρόκειται για το Urban Rebel Concept που συνδυάζει ηλεκτρισμό, βιωσιμότητα και επιδόσεις, με την ιδιαίτερη αισθητική της ισπανικής μάρκας και δίνει μία πρώτη γεύση από τη μελλοντική σχεδιαστική γραμμή του αστικού ηλεκτρικού οχήματος που θα λανσαριστεί από την Seat S.A. το 2025.

Οι αγώνες αυτοκινήτου αποτελούν βασικό στοιχείο του DNΑ της Cupra και αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε να εφαρμόσει πρώτα το όραμα ενός 100% ηλεκτρικού οχήματος σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με εντυπωσιακή εμφάνιση, όπως το συγκεκριμένο πρωτότυπο.

Το Urban Rebel Concept θα συνδυάζει υψηλού επιπέδου σχεδίαση και δυναμική, ενώ θα βασίζεται στη μικρή πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του έχουν ως εξής:

  • Έντονη τριγωνική σχεδίαση των εμπρόσθιων προβολέων
  • Το περίγραμμα των παραθύρων δημιουργεί ένα οπτικό αποτέλεσμα συνέχειας με την οροφή
  • Αθλητικές πλαινές αναλογίες χάρη στην σφηνοειδή σχεδιαστική γραμμή από την κολώνα C έως την μπροστινή πόρτα
  • Πίσω επιβλητική αεροτομή
  • Διαστάσεις (Μ-Π-Υ): 4.080 Χ 1.795 Χ 1.444 χλστ
  • Απόδοση 250kW συνεχούς ισχύος έως 320kW στο peak και επιτάχυνση από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,2΄΄

Το Urban Rebel Concept θα αποκαλυφθεί πριν τα εγκαίνια του Cupra City Garage στο Μόναχο κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου (ΙΑΑ).

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.