Το Tour de France 2021, ο διασημότερος ίσως ποδηλατικός αγώνας στον κόσμο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία με επίσημο πλοηγό το ολοκαίνουργιο Enyaq iV iV, το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda. Μετά από 3 εβδομάδες, 21 ετάπ και συνολικά 3.414 χιλιόμετρα, οι ποδηλάτες τερμάτισαν στη Λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων, στο κέντρο του Παρισιού, πίσω από το αθόρυβο κόκκινο ηλεκτρικό όχημα που πλοηγούσε στον αγώνα. Η Τσέχικη μάρκα υποστήριξε το εφετινό Tour de France, που μετρά 108 χρόνια ιστορίας, με ένα στόλο περίπου 250 αυτοκινήτων, στην πλειοψηφία τους ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών, που στη διάρκεια του αγώνα κάλυψαν συνολικά μία απόσταση 2.000.000 χιλιομέτρων.

O περσινός νικητής του αγώνα, ο Σλοβένος Ταντέι Πόγκακαρ, που σε ηλικία 21 ετών είχε αναδειχθεί το 2020 ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία του αγώνα, επανέλαβε τον θρίαμβό του. Πανηγύρισε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σηκώνοντας το διάφανο κρυστάλλινο έπαθλο από γνήσιο κρύσταλλο Βοημίας, που ανελλιπώς σχεδιάζει ειδικά για το Tour de France η Skoda Design, από το 2011. Τα εφετινά τρόπαια ήταν εμπνευσμένα από τη φύση, με μοτίβα που θύμιζαν φυτά και λουλούδια, μία σαφής κίνηση για την αειφορία και το περιβάλλον, καθώς η ποδηλασία αντιπροσωπεύει τη φύση, την οικολογία και την καθαρή ενέργεια. Τα ύψους 60 εκατοστών και βάρους τεσσάρων κιλών κύπελλα, κατασκευάζονται από το περίφημο κρύσταλλο Βοημίας, σε πράσινη και κίτρινη απόχρωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.