Το πιο ξεχωριστό κομβόι της αυτοκίνησης έφτασε στη Ρώμη από το Viareggio και ετοιμάζεται για την επιστροφή στη Brescia.

«Ήταν ένα πολύ μεγάλο σκέλος, αλλά απολαυστικό πίσω από το τιμόνι της Alfa Romeo 1900 Super Sprint», δήλωσαν ο Πρόεδρος της Stellantis, κ. John Elkann και η σύζυγος του κ. Lavinia Borromeo. «Η απόλαυση του να οδηγείς σε αυτή την πανέμορφη χώρα μας έκανε να μην σκεφτούμε την κούραση σε αυτό το πολύ μεγάλο σκέλος του αγώνα. Θα θυμόμαστε για πάντα τη φύση και τη στιγμή που είδαμε το φώτα της Ρώμης. Το καλωσόρισμα από τον κόσμο στην Ιταλική πρωτεύουσα ήταν συγκινητικό, όπως και σε κάθε μέρος που περάσαμε. Είναι προφανές ότι πάθος των Ιταλών για την αυτοκίνηση είναι ζωντανό όσο ποτέ.» Με αυτά τα λόγια, o κ. John Elkann έδωσε το στίγμα του 1000 Miglia του πιο όμορφου αγώνα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Enzo Ferrari.

Από την Versilia Riviera μέχρι και τη Ρώμη, τα κλασσικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στον αγώνα χρειάστηκε να καλύψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, με κάθε στιγμή να μπορεί να φέρει δυσάρεστες εκπλήξεις για τα πληρώματα. Λιγότερο απολαυστική ήταν η διαδρομή στους δρόμους της Ρώμης, που παρά της προσπάθειες της αστυνομίας, το κομβόι αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την κίνηση, κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς το πόσος κόσμος ήθελε να δει από κοντά τα αυτοκίνητα. Δεν είναι άλλωστε σύνηθες φαινόμενο να βλέπει κανείς στη Villa Borghese την 6C 1500 Super Sport (1928), την 1900 Sport Spider (1954), την 2000 Sportiva (1954) και την 1900 Sport Spider (1956). Παρά την κούραση, η άφιξη στην πρωτεύουσα της Ιταλίας ήταν μια εξαιρετική ανταμοιβή για τα πληρώματα πριν ξεκινήσει η πορεία της επιστροφής προς τον τερματισμό στη Brescia για να ολοκληρωθεί αυτή τη μοναδική εκδήλωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.