Τιμώντας 20 χρόνια σύγχρονης παραγωγής Mini, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Οξφόρδης για να συναντήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα αυτοκίνητα και να αποκτήσει μία εικόνα σχετικά με τις διαδικασίες παραγωγής και τις εξελίξεις στη βιώσιμη παραγωγή.

Ο πρίγκιπας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στον χώρο συναρμολόγησης, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει μερικούς από τους 130 μαθητευόμενους, καθώς και μέλη του προσωπικού που συμμετείχαν ενεργά στην ενσωμάτωση της παραγωγής του ηλεκτρικού Mini στη στάνταρ γραμμή παραγωγής.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κάρολος οδήγησε ένα ηλεκτρικό Mini εκτός της γραμμής παραγωγής, ενώ γνώρισε και εργαζόμενους των οποίων οι οικογένειες έχουν εργαστεί από γενιά σε γενιά στο εργοστάσιο επί δεκαετίες, όταν ακόμα «βασίλευε» η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη βρίσκεται στην «καρδιά» της κοινότητάς της πάνω από 108 χρόνια και απασχολεί περισσότερους από 3.700 εξειδικευμένους εργαζόμενους και μαθητευόμενους, οι οποίοι κατασκευάζουν 1.000 αυτοκίνητα την ημέρα (ένα κάθε 67 δευτερόλεπτα).

Νίκος Τσάδαρης