Υπάρχουν διάφοροι δείκτες με τους οποίους μπορείς να μετρήσεις το επίπεδο της οικονομίας μίας χώρας και της αγοραστικής δύναμης των κατοίκων της. Ένας από αυτούς είναι σύμφωνα με το οικονομικό blog ZeroHedge ο λεγόμενος «Δείκτης των Porsche».

Η λογική του είναι απλή, όσο περισσότερες Porsche πωλούνται σε ένα κράτος, τόσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία του και το αντίστροφο βεβαίως. Η περίπτωση της Ελλάδας επιβεβαιώνει με πικρό τρόπο το ZeroHedge, το οποίο δημοσίευσε και το γράφημα που ανεβάσαμε. Βασίζεται στα στοιχεία του Συνδέσμου Ελλήνων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και αποτυπώνει τη δραματική πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια παρακολουθώντας τις πωλήσεις της Porsche στη χώρα μας.

Στο γράφημα περιλαμβάνονται οι πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων Porsche από το 2000 έως το 2013 με αποκορύφωμα το 2007, οπότε είχε φτάσει το σύνολο των ταξινομήσεων τα 1.151 κομμάτια! Τα 592 αφορούσαν μεταχειρισμένες Porsche και τα 559 καινούριες! Αντίστοιχα, βλέπουμε ότι το 2013 πουλήθηκαν μόλις 20 Porsche, 12 μεταχειρισμένες και 8 καινούριες. Να πούμε επίσης, ότι οι περισσότερες «ελληνικές» Porsche έχουν πουληθεί όσο-όσο στο εξωτερικό ή αραχνιάζουν χωρίς πινακίδες κλεισμένες μέσα σε γκαράζ, ενώ ελάχιστες εξακολουθούν να κυκλοφορούν στους δρόμους μας.

Όσο για εφέτος, έχουν πουληθεί το πρώτο οκτάμηνο του 2014 εννέα καινούριες Porsche!

Πηγή: gazzetta.gr