Μια και μοναδική εικόνα του μικρού crossover οχήματος που ετοιμάζει η FIAT, του 500Χ, βγήκε στη δημοσιότητα, λίγο πριν από το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου, στην έκθεση του Παρισιού.

Λόγος γίνεται για το νέο μέλος της διαρκώς αυξανόμενης «οικογένειας» μοντέλων που φέρουν το συνθετικό «500» στο όνομά τους. Θα αποτελέσει το «αδελφό» μοντέλο με ένα ακόμα όχημα του ομίλου, το Jeep Renegade, με το οποίο θα μοιράζεται και τα μηχανικά του μέρη.

Το 500X έρχεται να αντικαταστήσει στην γκάμα της FIAT το εικονιζόμενο Sedici, ένα ακόμα μοντέλο που αποτέλεσε προϊόν συνεργασίας, καθώς έφερε ισχυρούς δεσμούς με το προηγούμενης γενιάς Suzuki SX4.

Όπως και το μοντέλο της Jeep, λοιπόν, έτσι και το νέο πόνημα των ανθρώπων της FIAT θα εξοπλίζεται με τους δύο MultiAir2 τούρμπο κινητήρες 1.400 κ.εκ. με 140 και 170 ίππους, ενώ στο κομμάτι των πετρελαιοκινητήρων υπάρχουν δύο επιλογές, αυτή του 1,6 λτ. MultiJet II 120 ίππων και η κορυφαία 2,0 λτ. MultiJet II των 140 ίππων.

Όλα τα παραπάνω μοτέρ εξοπλίζονται με το σύστημα Start/Stop, ενώ η τετρακίνηση θα προσφέρεται στους κινητήρες 1,4 λτ. MultiAir2 Turbo 170 ίππων και 2,0 λτ MultiJet II Turbodiesel 140 ίππων.

Η σημαντική προσθήκη στα μηχανολογικά σύνολα είναι αυτή του νέου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων, που συνδυάζεται, είτε με τον βενζινοκινητήρα MultiAir2 Turbo των 1,4 λτ., είτε με τον πετρελαιοκινητήρα MultiJet II των 2,0 λτ.

Θα διαθέτει τη δυνατότητα υποπλλαπλασιασμού της τελικής σχέσης μετάδοσης σε αναλογία 20:1 και την πλήρη απεμπλοκή του πίσω διαφορικού, με την τελευταία επιλογή να γίνεται αυτόματα, συνεισφέροντας στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Εκτός από τα συστήματα 4WD Low, 4WD Lock και το σύστημα ελέγχου ταχύτητας κατάβασης, το νέο FIAT 500X θα παρέχει και 5 επιλογές οδήγησης αναλόγως με το τερέν στο οποίο οδηγεί κανείς (αυτόματο, κίνηση σε χιόνι, κίνηση σε άμμο, κίνηση σε λάσπη και κίνηση σε βραχώδεις επιφάνειες).

Παρακάτω το Jeep Renegade…

Πηγή: autotriti.gr