Με την αυτοκινητοβιομηχανία να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και τις απαιτήσεις να γίνονται όλο και πιο πολύπλοκες, η Alfa Romeo ήταν ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που δημιούργησε μια εγκατάσταση ειδικά σχεδιασμένη για την εξέλιξη των μοντέλων της. Στην αρχική του μορφή, το 1961, το κέντρο δοκιμών του Balocco, καταλάμβανε έκταση 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων και έδινε την δυνατότητα στους δοκιμαστές να εξελίξουν τα νέα μοντέλα με απόλυτη μυστικότητα. Στη συνέχεια, με συνεχείς αναβαθμίσεις, το Balocco Proving Ground έφτασε να καταλαμβάνει σήμερα έκταση μεγαλύτερη από 5,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποτελώντας μία από τις πιο σημαντικές εγκαταστάσεις του είδους σε όλο τον κόσμο.

Με αφορμή την 60η επέτειο από την κατασκευή αυτής της θρυλικής εγκατάστασης, μέσα στην οποία γεννήθηκαν όλες οι σύγχρονες Alfa Romeo, το  Museo Storico Alfa Romeo,  ετοίμασε ένα διαδικτυακό ταξίδι στο Balocco. Εκτός από την αναφορά σε άγνωστες μέχρι σήμερα ιστορίες από το κέντρο δοκιμών, οι υπεύθυνοι του μουσείου έχουν ετοιμάσει και ένα video στο οποίο παρουσιάζεται η εξέλιξη του κέντρου και συγκρίνονται οι σημερινές εγκαταστάσεις με εκείνες του 1961. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο CEO της Alfa Romeo, κ. Philippe Imparato, ενώ όσοι παρακολουθήσουν την εκδήλωση θα μπορούν να θέσουν τα ερωτήματα τους στους ανθρώπους της μάρκας.

Η ζωντανή παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Απριλίου, στις 19:00 ώρα Ελλάδος και όσοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν μπορούν μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://fb.me/e/21ZmjJMJC

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.