Το μοντέλο που θα διαδεχθεί το 2017 την BMW Z4 θα λέγεται Ζ5, θα μοιράζεται το πάτωμά του με το νέο Toyota Supra, θα διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα, ενώ θα επιστρέψει στη λύση της υφασμάτινης οροφής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μοντέλο που θα διαδεχθεί την Z4, και το οποίο θα προκύψει από τη συνεργασία των BMW και Toyota, θα διαφέρει πολύ από το υπάρχον, ενώ –κατά τα φαινόμενα- θα ονομάζεται «Ζ5».

Το λανσάρισμά του αναμένεται να γίνει το 2017 και –εκτός από τους δεσμούς που θα έχει με το Toyota Supra- θα έχει κοινά σημεία και με τα BMW i3 και i8, καθώς -όπως και αυτά- θα διαθέτει αμάξωμα από ανθρακονήματα. Επιπλέον, οι πιθανότητες είναι πως το νέο roadster των Βαυαρών θα αφήσει πίσω του την μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή, υιοθετώντας την κλασική λύση της υφασμάτινης κουκούλας.

Κάτω από το μακρύ καπό της BMW Z5 θα βρεθεί κατά τα φαινόμενα ένα 2λιτρο υπετροφοδοτούμενο σύνολο ισχύος 192, 247 και 273 ίππων. Επιπλέον, στα «σπάργανα» φέρεται να βρίσκεται και η κορυφαία έκδοση Z5 M, η οποία θα εξοπλίζεται με ένα 6κύλινδρο turbo μοτέρ απόδοση 431 ίππων.

Πηγή: autotriti.gr