Πίεση ασκεί ο Bernie Ecclestone για να πάρει περισσότερα από την διοργάνωση του Ιταλικού Grand Prix που γίνεται στην πίστα της Monza. Πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας αναφέρουν ότι οι διοργανωτές του αγώνα δίνουν το μικρότερο ποσό από όλες τις πίστες. Ενώ έχουμε ακούσει για ποσά της τάξεων των 30εκ Ευρώ τον χρόνο, η πίστα της Monza δίνει το 1/6 αυτού του ποσού.

Ο αγώνας στο Autodromo Nazionale Monza γίνεται από το 1980 και έχει έρθει σε ρήξη με τον Ecclestone αρκετές φορές. «Δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε άλλο συμβόλαιο, το παλιό ήταν καταστροφή από εμπορικής πλευράς. Μετά από το 2016, bye bye!», είπε ο Ecclestone στην Gazzetta dello Sport. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο να μείνει η F1 χωρίς τον γεμάτο πάθος αγώνα της Monza, κυρίως λόγω της παρουσίας των tifosi, υπάρχει η εναλλακτική που ακούει στο όνομα Mugello.

Η πίστα του Mugello έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Ferrari και θα μπορούσε να φιλοξενήσει αγώνα της F1. Η δήλωση του Ecclestone έχει ήδη ανησυχήσει τους υπευθύνους οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βρουν μια χρυσή τομή.

Πηγή: gocar.gr