To Agera RS έχει δημιουργήσει τη δική του μεγάλη ιστορία στην κατηγορία των hypercars. Ο διάδοχός του από την Koenigsegg, το Jesko Absolut, έχει ήδη συστηθεί στο κοινό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πολλές φορές σε δρόμους ή πίστα.

Παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης από τη Γενεύη τον Μάρτιο του 2020. Είναι το γρηγορότερο μοντέλο της σουηδικής μάρκας που κατασκευάσθηκε μέχρι τώρα. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του Jesko Absolut και της βασικής εκδοχής Jesko, που παρουσιάστηκε το 2019.

Μπορεί να είναι δύσκολο για τον διάδοχο του Agera RS να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας, κάτι που είχε πετύχει ο προκάτοχός του, αλλά πρόκειται για να αυτοκίνητο «δυναμίτη». Υπολογίζεται πως μπορεί να φτάσει τα 483 χλμ./ώρα, αλλά έτσι δεν θα καταρρίψει το εξωπραγματικό 532 (!) από το SSC (Shelby SuperCars) Tuatara.

Μια από τις δοκιμές που έγιναν, παρουσιάστηκε σε βίντεο που «ανέβηκε» στο YouTube πριν τρεις εβδομάδες.

Παρόλα αυτά, ένας γνωστός YouTuber υποστηρίζει πως μπορεί να φτάσει μέχρι και 533 χιλιόμετρα την ώρα μέγιστη ταχύτητα. Αρκεί να γίνουν σε αυτό κάποιες απαραίτητες… βελτιωτικές κινήσεις.

Όπως και να έχει, κάθε επιφανειακό στοιχείο στο Koenigsegg Jesko Absolut έχει κατασκευαστεί σκόπιμα για να μειώσει την αντίσταση του αέρα όταν κινείται, αυξάνοντας παράλληλα τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Τα δύο όρθια δίδυμα πτερύγια δίνουν στο μοντέλο τη δυνατότητα να κατανέμει τη ροή αέρα στο πίσω άκρο, που το σταθεροποιεί σε υψηλές ταχύτητες και μειώνει επίσης τη συνολική αντίσταση.

Στην «καρδιά» του αυτοκινήτου βρίσκεται ο κινητήρας V8 με διπλό στροβιλοσυμπιεστή εφοδιασμένος με στροφαλοφόρο άξονα 180 μοιρών που επιτρέπει όριο στροφών 8,500 σ.α.λ. Η απόδοση του φθάνει τους 1.600 ίππους όταν λειτουργεί με καύσιμο E85.

Η Ultimate Power On Demand (UPOD) -μια προγνωστική τεχνολογία αλλαγής ταχυτήτων εξασφαλίζει άμεση, παραγωγική ισχύ και πάντα διαθέσιμη στη σωστή ταχύτητα για μέγιστη επιτάχυνση, αποτελεί μέρος της στρατηγικής ελέγχου για LST. Όλα αυτά δίνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα, που εάν κάποιος θέλει να το αποκτήσει, θα πρέπει να διαθέσει κάτι λιγότερο από 3 εκατομμύρια.

Για εμάς που με δυσκολία μπορούμε να ονειρευόμαστε έστω να δούμε από κοντά το Jesko Absolut, μπορούμε να το απολαύσουμε σε κάποια βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα. Το καλύτερο αφορά τον ήχο που βγάζει, ο οποίος είναι απόκοσμος και ταυτόχρονα τόσο όμορφος.