Η Fuji Heavy Industries, η εταιρεία μέλος της οποίας αποτελεί και η Subaru, ανακοίνωσε το νέο μεσοπρόθεσμο εταιρικό πλάνο της, το οποίο αποκαλείται «Prominence 2020».

Από αυτό προκύπτουν μόνο γενικές πληροφορίες για τη Subaru, όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει μια νέα πλατφόρμα, στην οποία θα στήσει τις επόμενες γενιές των μοντέλων της, από το Impreza έως το Outback. Κατά τα φαινόμενα θα αποκαλείται Subaru Global Platform (SGP) και θα κάνει ντεμπούτο μαζί με το νέο Impreza.

Επιπλέον, η Subaru είπε πως θα βελτιώσει περαιτέρω την γκάμα της, επικεντρωνόμενη στα SUV. Με βάση ασφαλείς πηγές, η εταιρεία ετοιμάζει ένα επταθέσιο crossover μοντέλο, το οποίο θα αντικαταστήσει το εικονιζόμενο Tribeca. Ακόμα δεν είναι γνωστό το πότε θα λανσαριστεί, ενώ πιθανότατα θα παράγεται στις ΗΠΑ.

Το εταιρικό πλάνο της Subaru περιλαμβάνει και τη βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου των μοντέλων της, μέσω της τοποθέτησης συστήματος άμεσου ψεκασμού στους κινητήρες βενζίνης, αλλά και της εξέλιξης της τεχνολογίας απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Πηγή: autotriti.gr