Η online ασφάλεια αυτοκινήτου είναι οικονομική, γρήγορη και αξιόπιστη, όμως μερικές φορές υπάρχουν και απάτες που παρουσιάζονται δελεαστικές. Απέφυγε τες!

Στον κόσμο του διαδικτύου δεν είναι όλα ρόδινα. Αν και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εντοπιστούν οι διάφορες απάτες που αποσπούν χρηματικά ποσά από τους καταναλωτές, πάντα προκύπτουν νέοι κίνδυνοι και προκλήσεις.

Δες πως θα αποκτήσεις online ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς να πέσεις θύμα:

Απέφυγε τις άγνωστες εταιρείες

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις ένα καλό συμβόλαιο online ασφάλειας αυτοκινήτου είναι να εμπιστευτείς τις γνωστές εταιρείες. Εάν δεις κάποια διαφήμιση από μία εταιρεία που δεν έχεις ακούσει ποτέ ξανά και υπόσχεται εξωφρενικά φτηνές ασφάλειες αυτοκινήτου να υποψιαστείς γιατί μπορεί να είναι εταιρεία «φάντασμα» και σε λίγο καιρό να εξαφανιστεί.

Κινήσου μέσω aggregator

Ο aggregator είναι μία σελίδα που λειτουργεί ως κατάλογο για τις online ασφάλειες αυτοκινήτου. Εκεί γνωρίζεις πως οι εταιρείες που παρουσιάζονται είναι συμμορφωμένες με την ελληνική νομοθεσία και πως πρόκειται για νόμιμες επιχειρήσεις. Θα δεις από μικρές έως μεγάλες εταιρείες. Μπορείς να τις εμπιστευτείς όλες.

Εμπιστέψου τους μεγάλους παίχτες

Η αλήθεια είναι η online ασφάλεια αυτοκινήτου από μία μεγάλη εταιρεία που έχει χτίσει χρόνια ένα καλό όνομα είναι η καλύτερη επιλογή. Οι μικρές εταιρείες πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν και μπορεί να κλείσουν. Η μεγάλη εταιρεία έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει τον καταναλωτή και να τον αποζημιώσει άμεσα χωρίς καθυστερήσεις.

Προτίμησε το ελληνικό δίκαιο

Πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι η online ασφάλεια αυτοκινήτου να εμπίπτει στο ελληνικό δίκαιο. Πολλές ξένες εταιρείες από τη Μάλτα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη προσφέρουν πολύ φτηνές online ασφάλειας αυτοκινήτου, με δίκαια άλλων χωρών. Αν και είναι νόμιμο αυτό, οι ασφαλισμένοι πολλές φορές δεν βλέπουν ποτέ αποζημιώσεις.

Αυτό συμβαίνει λόγω γραφειοκρατίας και άρνησης παροχής υπηρεσιών των συγκεκριμένων εταιρειών που είναι πάγια τακτική. Έτσι ο καταναλωτής είναι δέσμιος ενός νομικού συστήματος που δεν γνωρίζει και πολλές φορές είναι αδύνατο να διεκδικήσει τα χρήματα του αν δεν βρει ξένο δικηγόρο. Το ελληνικό δίκαιο εξασφαλίζει πως δεν θα έχεις απολύτως κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Διάβαζε τι υπογράφεις

Πριν κλείσεις μία online ασφάλεια αυτοκινήτου, φρόντισε να διαβάσεις τους όρους της. Είναι καλό να είσαι ενημερωμένος για το συμβόλαιο, ώστε να ξέρεις τι αποζημιώσεις μπορείς να έχεις και πως θα σε καλύψει η συγκεκριμένη εταιρεία.