Σε δύο πλατφόρμες θα κατασκευάζονται όλες οι BMW

Εξοικονόμηση κόστους και ευελιξία στην παραγωγή


AUTO
9:28
31/03/2014
Σε δύο πλατφόρμες θα κατασκευάζονται όλες οι BMW
loading

Μετά τη Mercedes-Benz η οποία αποφάσισε να μειώσει δραστικά τις χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες πάνω στις οποίες θα βασίζει τα μοντέλα της, η BMW ετοιμάζεται για μία παρόμοια κίνηση στο άμεσο μέλλον.

Δια στόματος του επικεφαλής του τμήματος R&D κ. Herbert Diess, επιβεβαιώνεται η επιλογή ελάττωσης των πλατφορμών από 4 σε μόλις 2.

Η αλλαγή αυτή θα υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη διετία και θα δρομολογηθούν τα νέα μοντέλα πάνω σε αυτή την λογική. Ο ουσιαστικός διαχωρισμός θα γίνει μεταξύ «προσθιοκίνητων» και «πισωκίνητων» μοντέλων στα οποία θα περιλαμβάνονται και κάποιες τετρακίνησες εκδοχές.

Η πλατφόρμα FWD θα υιοθετείται από τη σειρά 1, τη Σειρά 2 Active Tourer, όλα τα MINI και την X1. Όλα τα πισωκίνητα στα οποία περιλαμβάνονται οι Σειρές 3,4,5,6 και 7 θα κατασκευάζονται πάνω στην ίδια πλατφόρμα.

Ακόμη και η Rolls Royce Phantom θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα, αλλά ειδικά διασκευασμένη. Σήμερα τα μοντέλα της BMW χρησιμοποιούν τέσσερις πλατφόρμες οι οποίες είναι:

Σειρές 1, 2 και 3
Σειρές 5, 6 και 7, καθώς και Rolls Royce Ghost
Σειρά Χ4
Σειρά X5 και Χ6

Η X1, η Z4 και η Σειρά 4 είτε βασίζονται σε κάποια από τις παραπάνω πλατφόρμες με κατάλληλη μετατροπή, είτε χρησιμοποιούν παλαιότερες.

Ο Diess δήλωσε η νέα φιλοσοφία θα εφαρμοστεί άμεσα στην εξέλιξη των νέων μοντέλων της εταιρείας και το πρώτο δείγμα θα είναι η νέα 7άρα που κυκλοφορήσει το 2016.

Πηγή: gocar.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει