Το Renault Kadjar είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα SUV της μεσαίας κατηγορίας. Με μεγάλες διαστάσεις και κομψή εμφάνιση, προσφέρει άνεση και ποιότητα κατασκευής. Οι χώροι επιβατών και αποσκευών είναι πλουσιοπάροχοι, όπως και ο εξοπλισμός του. Στο δρόμο, η παραδοσιακή γαλλική άνεση συνδυάζεται με αξιόπιστο κράτημα και ποιότητα κύλισης, ενώ οι εκτός δρόμου ικανότητές του το καθιστούν ικανό ακόμα και εκεί που τελειώνει η άσφαλτος.

Τώρα, το Kadjar είναι άμεσα διαθέσιμο με τον πασίγνωστο diesel κινητήρα 1.5 blue dCi με απόδοση 115 ίππων και 260 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο σύγχρονος diesel κινητήρας δίνει στο δημοφιλές SUV αξιοπρεπείς επιδόσεις, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα, ενώ τα 0-100 χλμ./ώρα είναι εφικτά σε 11,7 δλ. Παράλληλα, ο κινητήρας εκπέμπει χαμηλούς ρύπους CO2 (112 γρ./χλμ.) και κρατά χαμηλά την κατανάλωση με μέση τιμή στον μικτό κύκλο στα 4,3 λτ./100 χλμ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο 1.5 Blue dCi 115 ίππων συνδυάζεται με το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού Sport Edition, το οποίο διαθέτει, μεταξύ άλλων: αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες φωτεινότητας & βροχής, ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη TFT 7'', Pack NAV: Renault R-Link 2 – Σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 7'', σύστημα πλοήγησης & ευρωπαϊκή χαρτογράφηση (συμβατό με τα συστήματα Android Auto και Apple
Car Play), αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & κάμερα οπισθοπορείας, προβολείς ομίχλης με cornering function, ζάντες αλουμινίου 17'' κ.α.

Επίσης, το Kadjar με απόσταση από το έδαφος 20 εκατοστών, είναι ικανό και για την προσπέλαση δύσβατων εμποδίων, ενώ οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης (17ο) και διαφυγής (25ο), ενισχύουν ακόμα περισσότερο τις εκτός δρόμου δυνατότητές του.

Στην έκδοση 1.5 Blue dCi 115hp Sport Edition, το Kadjar εξοπλίζεται, χωρίς επιπλέον χρέωση, με το σύστημα υποβοήθησης της πρόσφυσης μέσω του ESP, Extended Grip2, που αναβαθμίζει τις δυνατότητες κίνησης ακόμα και σε εδάφη με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης, όπως οι λασπώδεις ή αμμώδεις επιφάνειες. Το Extended Grip2 ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα (Road, Uneven Ground & Expert), ενώ συνδυάζεται με ελαστικά all season και ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου Evado.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι άμεσα διαθέσιμη με τιμή, στα 21.760€ και δώρο το Pack Extended Grip2.

Νίκος Τσάδαρης