Τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα BMW Σειρά 8 γίνονται συλλεκτικά και διατίθενται ως edition models από το Σεπτέμβριο του 2020.

Η BMW Σειρά 8 Golden Thunder Edition, διαθέτει αποκλειστικές στιλιστικές πινελιές στο εσωτερικό και το εξωτερικό, που της δίνουν τον χαρακτήρα ενός «custom-built» οχήματος.

Η έκδοση Golden Thunder διατίθεται για όλες τις επιλογές μοντέλων της νέας Σειράς 8 Coupé, Σειράς 8 Cabrio και της νέας Σειράς 8 Gran Coupé (από την 840i και την 840d xDrive μέχρι την M850i xDrive). Οι ειδικές εκδόσεις θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Dingolfing, από τον Σεπτέμβριο του 2020, ενώ το πακέτο M σπορ παραμένει στάνταρ χαρακτηριστικό αυτών των οχημάτων.

Εξωτερικές αποχρώσεις σε Sapphire Black metallic ή Frozen Black metallic και προσεκτικά επιλεγμένες χρυσαφί πινελιές υπογραμμίζουν το σπορ στυλ αυτών των πολυτελών αυτοκινήτων. Την σκουρόχρωμη (dark) εμφάνιση συμπληρώνει  η Individual High Gloss Shadow Line με περισσότερα χαρακτηριστικά και μαύρες δαγκάνες  για το σύστημα φρένων M σπορ. Εδώ, δημιουργείται μία εντυπωσιακή αντίθεση με χρυσαφί γραμμές να διατρέχουν το αυτοκίνητο από την εμπρός ποδιά μέχρι την πίσω, περνώντας από τα πλαϊνά μαρσπιέ. Άλλα στοιχεία με χρυσαφί φινίρισμα είναι τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, η πίσω αεροτομή M (διατίθεται αποκλειστικά για την Σειρά 8 Coupé) και οι 20άρες ζάντες αλουμινίου Μ σε σχέδιο διπλών ακτίνων.

Το με διάχυτη χλιδή εσωτερικό, συνδυάζει σπορ αίσθηση με εξατομικευμένη πολυτέλεια. Ξεχωρίζει η δερμάτινη επένδυση Merino της BMW Individual σε μαύρο με την επιγραφή «Edition Golden Thunder» κεντημένη στα εμπρός προσκέφαλα, η επένδυση οροφής Individual Alcantara Anthracite για την Σειρά 8 Coupé και Σειρά 8 Gran Coupé, αλλά και ο διάκοσμος σε Aluminium Mesh Effect Gold στο εσωτερικό. Στην κεντρική κονσόλα, οι γυαλιστερές επιφάνειες κοσμούνται με ένα έμβλημα edition, αποπνέοντας υψηλή κατασκευαστική ποιότητα. Τα μοντέλα της ειδικής έκδοσης περιλαμβάνουν επίσης χρήση κρυστάλλου CraftedClarity σε ορισμένα χειριστήρια και Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System.

Νίκος Τσάδαρης