Η Ford Performance παρουσίασε την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Cobra Jet 1400, το πρώτο εργοστασιακό και πλήρως ηλεκτρικό όχημα της μάρκας για αγώνες dragster.

Μπορεί να είναι αθόρυβη και να μην καταναλώνει σταγόνα καυσίμου, όμως έχει την μοναδική ικανότητα να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 400 μέτρα σε σχεδόν 8 δευτερόλεπτα με ταχύτητα εξόδου τα 274 χλμ/ώρα. Αυτή είναι η εργοστασιακή και πλήρως ηλεκτρική Mustang Cobra Jet, ιδανική για συμμετοχή σε αγώνες dragster.

Μετά το ντεμπούτο της ηλεκτρικής Mustang Mach-E, της πρώτης, πλήρως ηλεκτρικής Mustang, η πρωτότυπη Mustang Cobra Jet 1400 προάγει με τη σειρά της την κληρονομιά και τις επιδόσεις του θρυλικού μοντέλου, ενσωματώνοντας μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν στα μελλοντικά συστήματα κίνησης της μάρκας.

Η Mustang Cobra Jet 1400 αποτίει επίσης φόρο τιμής στην πρώτη Cobra Jet που κυριάρχησε στους αγώνες dragster στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και παραμένει ανταγωνιστική στα πρωταθλήματα drag racing ακόμα και σήμερα.

Η Ford Performance συνεχίζει τις δοκιμές της Cobra Jet 1400 πριν το παγκόσμιο ντεμπούτο της αργότερα μέσα στη χρονιά σε έναν αγώνα dragster όπου οπαδοί, μέσα ενημέρωσης και αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αγωνιστικό αυτοκίνητο, και να δουν ακριβώς τι μπορεί να κάνει στην άσφαλτο. Νωρίτερα, οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση, παρακολουθώντας το Motor Trend On Demand’s “Hard Cell”, ένα σόου ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έμφαση στην υπέρβαση των ορίων και στην καινοτομία.

Για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας του project, το τμήμα βελτιώσεων της αμερικανικής μάρκας συνεργάστηκε με αρκετούς ικανούς και εξειδικευμένους προμηθευτές:

• MLe Racecars: Κατασκευαστής οχημάτων, σχεδιαστής, υπεύθυνος ενσωμάτωσης και βελτιωτής

• Watson Engineering: Υποστήριξη και εξέλιξη πλαισίου, κατασκευαστής roll cage

• AEM EV: Λογισμικό, έλεγχος και προσαρμογή ηλεκτροκινητήρων

• Cascadia: Προμηθευτής inverter (μετατροπέας τάσης) και ηλεκτροκινητήρων

Νίκος Τσάδαρης