Με μια νέα teaser φωτογραφία, η Mercedes ανακοίνωσε τη δημιουργία μια νέας σειράς, με την ονομασία V-Class, η οποία θα παρουσιαστεί στις 30 Ιανουαρίου, ενώ επίσημη πρεμιέρα για το νέο μοντέλο θα γίνει στο Σαλόνι της Γενεύης το Μάρτιο.

Η νέα μεγάλη «business» λιμουζίνα της Mercedes θα διαθέτει πλούσιο και πολυτελές εσωτερικό -καθώς η εταιρεία το είχε αποκαλύψει λίγο νωρίτερα- ενώ απευθύνεται σε όσους απολαμβάνουν τη χλιδή όχι μόνο στην προσωπική τους ζωή, αλλά και την επαγγελματική.

Ειδικότερα, η νέα V-Class έρχεται για να αντικαταστήσει το Viano, καθώς θα έχει παρόμοιες διαστάσεις van, αλλά και αρκετή φινέτσα όπως και η απερχόμενη R-Class. Χαρακτηριστικά, η φίρμα επισημαίνει ότι θα συνδυάζει την «άνεση και την πρακτικότητα, με τους μεγάλους χώρους, αλλά και την κομψότητα».

Στον τομέα των κινητήρων, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, αλλά οι φήμες αναφέρουν ότι η V-Class θα εφοδιάζεται με ένα 4κύλινδρο 2,1 λτ. diesel μοτέρ που θα αποδίδει 136, 170 ή 190 ίππους, ενώ επίσης θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 7 ή 8 σχέσεων και προαιρετικά με 4κίνηση.

Πηγή: autotriti.gr