Η Ford διαθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης στα θέματα ασφάλειας και βάζει σαν πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών της. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία ενημερώνει διαρκώς το προσωπικό της και το επίσημο δίκτυο σε σχέση με τους τρόπους προστασίας και παρεμπόδισης της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Ταυτόχρονα, θέτει σε άμεση εφαρμογή την δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας για όλους τους υπαλλήλους της σύμφωνα με το πλάνο διαχείρισης της επιχειρησιακής συνέχειας της μάρκας, το οποίο διασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία της εταιρείας και την απρόσκοπτη υποστήριξη του δικτύου στην Ελλάδα.

Οι επίσημοι έμποροι και εξουσιοδοτημένοι επισκευαστές Ford στην Ελλάδα έχουν ενημερωθεί, ώστε να εφαρμόζουν το πρωτόκολλο «No Touch Contacting Business», με σκοπό όλοι οι πελάτες να παραλαμβάνουν με ασφάλεια το νέο τους αυτοκίνητο, ενώ οι κάτοχοι Ford να μπορούν να το διατηρούν σε άψογη κατάσταση.

Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρονται οι παρακάτω υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες της μάρκας:

Αγορά νέου αυτοκινήτου – Απολύμανση πριν την παράδοση

Για κάθε νέο αυτοκίνητο που παραδίδεται από τις εκθέσεις Ford, ακολουθείται μία διαδικασία με πολλαπλά στάδια που περιλαμβάνει τον καθαρισμό και απολύμανση του αυτοκινήτου πριν την παράδοσή του στις εγκαταστάσεις του επίσημου εμπόρου, αλλά και πριν την παράδοσή του στον πελάτη. Και στις δύο περιπτώσεις ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες με ειδικό εξοπλισμό σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου με απολυμαντικό υγρό καθαρισμού.

Δοκιμαστική οδήγηση αυτοκινήτου χωρίς την παρουσία υπαλλήλου

Όλα τα αυτοκίνητα Test Drive και τα οχήματα εξυπηρέτησης που διατίθενται από το επίσημο δίκτυο απολυμαίνονται πριν από κάθε παράδοσή τους. Με στόχο την επιπλέον προστασία των πελατών, η μάρκα διαφοροποιεί την διαδικασία της δοκιμαστικής οδήγησης, η οποία θα πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία υπαλλήλου από τον επίσημο έμπορο.

Με την ίδια λογική η εταιρία συνεχίζει την παράδοση νέων μοντέλων για δημοσιογραφικές δοκιμές, σε αντίθεση με πολλές άλλες εταιρίες που σταμάτησαν την διαδικασία αυτή, δηλώνοντας –ουσιαστικά- αδυναμία απολύμανσης των αυτοκινήτων που διατίθενται – τουλάχιστον- για τον σκοπό αυτό.

Συντήρηση αυτοκινήτου – Υπηρεσία παραλαβής και παράδοσης

Για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν το αυτοκίνητό τους σε άριστη κατάσταση, οι επίσημοι επισκευαστές Ford προσφέρουν την υπηρεσία παραλαβής και παράδοσης. Η υπηρεσία αυτή προσφέρει την δυνατότητα συντήρησης του αυτοκίνητου χωρίς επίσκεψη στο συνεργείο. Απλά δίνουμε τα κλειδιά στον υπάλληλο Ford που θα επισκεφτεί τον χώρο μας. Σε περίπτωση υπάρχει ανάγκη αυτοκινήτου εξυπηρέτησης, ένα απολυμασμένο όχημα είναι στην διάθεση του πελάτη για το διάστημα που θα το χρειαστεί, ενώ το δικό του αυτοκίνητο, θα απολυμανθεί και αυτό πριν επιστραφεί.